TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Uşak'ta

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop çeşitli temaslarda bulunmak üzere Uşak'a geldi.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Uşak'ta

Prof. Dr. Mustafa Şentop, beraberindeki heyet Uşak Valiliği’nde Vali Salim Demir tarafından karşılandı. İlk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Prof. Dr. Mustafa Şentop buradan Vali Salim Demir ile birlikte valilik makamına geçti.

Başkan Şentop’a Uşakla ilgili bilgi veren Vali Salim Demir, "İlimiz Kütahya'dan ayrılıp, il olduğundan buyana geçen süre zarfında önemli gelişmeler kaydetti. Bunlardan en önemlisi sanayi alanında gerçekleştirilen gelişmelerdir. Üç tane Organize Sanayi bölgesi ile ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Tekstil, deri, geri dönüşüm sektöründe önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz, aynı zamanda yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla da ayrı bir potansiyele sahiptir." dedi.

Uşak ziyareti ve ülke siyasetine yönelik açıklamalarda bulunan Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de siyaset yeni bir yol çizmiştir. Türkiye tarihi, özellikle siyasi tarihimiz açısından 15 Temmuz bir milat, dönüm noktasıdır. Bundan sonraki süreçte bütün siyasi partiler 15 Temmuz'u dikkate alarak kendilerine bir yol haritası çizmesi gerekiyor. 7 Ağustosta gerçekleştirilen Yenikapı mitingiyle beraber orada ortaya çıkan Yenikapı ruhu dediğimiz bir anlayışla bir rota çizmeye çalışıyoruz. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partiler 7 Ağustos'ta hep beraberdi, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber 15 Temmuz'un ve 7 Ağustos'un ruhuna uygun bir hareket tarzıyla yola koyulduk. 15 Temmuz devletimize ve milletimize açık bir saldırıydı. Türkiye'de daha önce de darbeler oldu ama bu bir darbe değil bu işgal teşebbüsüydü. Türkiye'yi , bir uluslararası projenin Türkiye'de taşeronluğunu yapan bir ekip olan Fetö örgütü tarafından , uluslararası bazı sistemin unsurları adına, ele geçirmeye çalıştılar. Buna karşın milletimiz ve Devletimiz bir refleksle karşı durdu ve başarılı oldu. Türkiye'de ilk defa bütün darbelerin aksine, 15 Temmuz millet tarafından bastırılmıştır. Bu teşebbüs tabi millet ve devlete karşı bir saldırı olduğu için birinci hedefi milleti ve Devleti tahkim etmekti. Bu bakımdan öncelikle Türkiye'de bir daha darbelerin benzer şekilde Fetö tipi sızmaların olmayacağı iyi işleyen bir hükümet sistemi oluşturmak için harekete geçtik ve Cumhuriyet tarihinin üçüncü büyük siyasi devrimi diyebileceğimiz, hükümet sistemi değişikliğini gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi değişikliği ile Türkiye'de üçüncü büyük siyasi hamleyi gerçekleştirmiş olduk" dedi.

AK Parti ve MHP olarak uyum kanunları çerçevesinde yeniden çalışmaya başladıklarını dile getiren Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Milli Mutabakat Komisyonu dediğimiz komisyonda seçim kanunlarındaki değişiklik ve seçim ittifakı içeren metni en son perşembe akşamı Anayasa Komisyonundan geçirdik. Pazartesi gününden itibaren de mecliste görüşülmeye başlanacak. Tabii bu ittifak AK Parti'nin veya Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir takım oy hesapları, baraj meselesi gibi hesaplarla ortaya çıkan bir şey değil. Bu ittifakın, seçim ittifakının bir hikayesi var. Yani 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de tabloyu gören, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu riskleri, gören siyasetçiler birlikte hareket etme ve Türkiye'de dışarıya karşı güçlü bir duruş sergileme, bir tavır ortaya koyma kararlılığıyla yola çıktılar. Milliyetçi Hareket Partisi ile acaba seçim yaklaşıyor, ne yapacağız endişesiyle değil 15 Temmuz'dan bugüne kadar birlikte yürümüş olduğumuz yolun kurumsallaştırılması anlamında bir adımdır. O bakımdan bu seçim ittifakı daha sonra Cumhur İttifakı ismini koyduğumuz bu ittifak, Türkiye'de güçlü bir siyasi iktidar duruşu, bunun tavrının bir temeli olarak ortaya çıktı. İnşallah meclisten de geçecektir. Bununla beraber uyum çalışmaları bağlamında mutabakat komisyonu devam edecek. Bizim çağrımız Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımızda bunu ifade ettiler. Türkiye'deki milli ve yerli unsurlarını siyasetin bütün milli ve yerli unsurlarını, siyasi partiler, STK'lar bunların hepsini bu duruşa davet ediyoruz. Bu bir tercihtir isteyen farklı bir yerde kendisini konumlandırabilir. Türkiye'de 2019'un hem yerelde hem genel seçimlerinde hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli bir karar noktası, bir dönüm noktası, bir kavşak olduğunu ifade etmem gerekir. Biz doğru bir yerde durduğumuzu, Türkiye'nin yanında Türkiye'yi önceleyen bir tavırla durduğumuzu bütün bu süreçte de göstermiş olduk" dedi

Vali Salim Demir, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'a Karun Hazinelerinin en değerli parçalarından olan Kanatlı Deniz Atı Broşu biblosu hediye etti.

Şentop daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'nin ilk dersine katıldı. Şentop, akademinin 10'uncu yaşında olduğunu ve bu süre içerisinde 60 binin üzerinde kişinin akademiden ders aldığını aktırdı. 

Akademiye katılan kişilerin dersler sonunda sınava tabi tutulduğunu ve başarılı olanlara sertifika verildiğini belirten Şentop, "AK Parti siyaset tecrübesini teorik olarak Türkiye dışındaki başka ülkelere farklı siyasi partilere aktarıyor. Çok geniş bir yelpazede bunların bir kısmı İslam dünyasından bir kısmı farklı kültürlerden ülkeler ve partiler. Bunların hepsi AK Parti'den siyaset nasıl yapılır. Parti nasıl kurulur, teşkilatlanma nasıl olur, parti çalışmaları faaliyetleri seçim kampanyaları nasıl yürütülür gibi bilgileri yurt dışına aktarıyoruz." dedi. 

Şentop, Uşak ziyareti sırasında Ulubey Kanyonlarını ve Uşak at çiftliğini de ziyaret etti. 

Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, ziyaretlerinde  AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Vali Yardımcıları Sait Topoğlu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın eşlik etti.