Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı’nın personel alımına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bakanlığı’na 36 bin sözleşmeli personel kadrosu verildi. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ne zaman?
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak!

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı personel alımlarına dair son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman? Sağlık Bakanlığı kaç personel alacak? Sağlık Bakanlığı hangi kadrolarda personel alımı yapacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın 36 bin sözleşmeli personel alımı yapmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip alımı yapılacak. Bu kadrolar Sağlık Bakanlığı’na verildi ve sözleşmeli olarak bu personeller istihdam edilecek.

PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı ile alakalı olarak şu anda yapılmış bir zaman açıklaması bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı’na 2024 yıl sonuna kadar kullanması için 36 bin sözleşmeli personel kadrosu açıldı. Eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri yeniden belirlendi. Bu personel alımları ile alakalı olarak kararı Sağlık Bakanlığı ihtiyaca göre verecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ile alakalı olarak henüz bir gelişme yaşanmadı. Bakanlığa verilen bu kadroları kullanılıp kullanılmaması tamamen Sağlık Bakanlığı’nın inisiyatifinde olacak. Bakanlık bu kadroları kullanmak istemesi durumunda gerekli ilanları yayınlayarak personel alım başvurularını alacak ve sonrasında personellerin istihdamı sağlanacak. Bu konuda Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın yapacağı açıklama büyük bir merakla beklenmeye başlandı.