Rusya'dan vatandaşlarına THY ile seyahat etmeyin uyarısı!

Rusya’nın vatandaşlarına Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat etmemeleri konusunda uyarı yaptığı açıklandı. Rusya ile THY arasına yaşanan anlaşmazlığın nedeni ne?
Rusya'dan vatandaşlarına THY ile seyahat etmeyin uyarısı!

Türkiye’nin ve dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Türk Hava Yolları (THY) ile Rusya arasında kriz yaşanmaya başlandı. Rusya’nın bundan dolayı vatandaşlarına THY ile seyahat etmeme uyarısı yaptığı açıklandı. Yaşanan bu kriz için ise karşılıklı açıklamalar yapılırken THY sorumluluk kabul etmeyerek sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını duyurdu.

NEDEN KRİZ YAŞANIYOR?

Rısya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov kısa bir süre önce kendisine iletilen bir şikayet ile alakalı olarak THY ile Türk Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Andrey Buravov Arjantin ve Meksika uçuşlarında THY’nin Rusya Federasyonu vatandaşlara zorluk çıkardığı iddiası ile açıklama talep etti. Bu talep ile alakalı olarak ise kendisine herhangi bir açıklama yapılmadı. Bunun üzerine Rusya vatandaşlarına THY ile seyahat etmeme uyarısı yapıldı.

THY’DEN AÇIKLAMA

THY’nin bir yetkilisi ise yaşanan sorun ile alakalı olarak basına bir açıklama yaptı. Rus vatandaşlarının THY uçaklarına kabul edilmemesi gibi bir durum olmadığını belirten yetkili durumun Meksikalı yetkililerden kaynaklandığını bildirdi. Meksika’dan yasa dışı yollarla ABD’ye girmek isteyen mültecilerin durumundan endişen duyan Meksika’nın uygulamalarından bu durumun kaynaklanabileceği bildirildi. Bundan dolayı Rus turistlerin Meksika’ya girişlerine izin verilmeme ihtimalinin çok yüksek olduğu ve THY’nin de buna bağlı olarak Rus yolcuları bu ülkeye olan uçuşlarda kabul etmediği açıklandı.

Yaşanan kriz henüz çok büyük bir seviyeye ulaşmadı. Karşılıklı olarak kurulacak diyalog ile sorunun çözülmesi bekleniyor. Rusya, hem THY için hem de Türkiye için turizm alanında büyük bir kaynak olarak görülüyor. Rus turistlerin Türkiye’ye gelmemeleri Türk turizmini krize sokabilecekken yaşanan bu krizin kısa bir süre içerisinde nihayetlenmesi tahmin ediliyor.