Mayıs askerlik yeri sorgulama! Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Mayıs askerlik yerleri belli oldu mu? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? soruları gençlerin en sık araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Mayıs 2024 sınırlandırma sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak.
Mayıs askerlik yeri sorgulama! Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Vatani görevlerini yerine getirecek olan gençler, mayıs ayı sınıflandırma sonuçlarını yakından takip etmeye başladı. Yedek subay adayı, yedek subay aday adayı ve er konumunda askeri görevlerini yerine getirecek gençler için askerlik yerleri çok kısa bir süre sonra belli olacak.

Sevk ve celp dönemleri gençler tarafından yakından takip ediliyor. Aktarılan son habere göre mayıs ayında görev yapacak olan vatandaşlar için işlemler 29 Şubat tarihinde sona ermişti. Gençler sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün önce alabilecek. Peki, mayıs ayı askerlik sınıflandırma sonuçları belli oldu mu, sonuçlar ne zaman açıklanır?

ASKERLİK YERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Askerlik yeri öğrenmek isteyenler için detaylar belli oldu. Adaylar e-Devlet platformuna TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak, Milli Savunma Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu bilgilere bakabilecek. E-Devlet ekranının yanı sıra askerlik şubelerinden de bilgiler öğrenilebilecek.

MAYIS ASKERLİK YERİ SORGULAMA

Mayıs ayı askerlik yerleri henüz açıklanmadı. Aktarılan son habere göre MSB, mayıs ayı askerlik sınıflandırma sonuçlarını 3 Mayıs tarihinde e-Devlet üzerinden açıklayacak.

CELP VE SEVK TARİHLERİ

Yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sevk tarihleri şu şekilde açıklandı:

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup) 16 Mayıs 2024

Er (2'nci Grup) 27 Haziran 2024

Er (3'üncü Grup) 25 Temmuz 2024

Buna göre gençler sevk belgesini e-Devlet üzerinden sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren alabilecek. E-Devlet’ten alamayanlar için belgeler askerlik şubesinden de verilebilecek.