UTSO Kasım Ayı Meclis toplantısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Meclisi kasım ayı olağan toplantısını yaptı.
UTSO Kasım Ayı Meclis toplantısı

UTSO Meclis Başkanı İsmail Karaman yönetiminde yapılan toplantıya Murat Arıtürk Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alaattin Tuncel ve Stratejik Planlama Danışmanı Yüksel Vardar da katıldı. 

Tuncel, toplantıda meclis üyelerine, çıraklık ve meslek kanunda yapılan değişiklikler ve ilgili kanuna göre çırak çalıştıran iş yerlerine sağlanan faydalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Mesleki eğitimi zorunluluğunun ve çıraklık sisteminin önemine değinen Tuncel, iş yerlerin gelişen teknolojiye uyum sağlayabilecek kendi elemanlarını yetiştirmesi gerektiğini söyledi. 

Yüksel Vardar ise stratejik planın, odalar açısından önemini anlattı.

Odaların, üye prensibiyle çalışan organizasyonlar olduğuna işaret eden Vardar, odaların çalışmalarını, üyelerinin sorunlarını giderebilme ya da beklentilerini karşılayabilme yönünde planlaması gerektiğini kaydetti.

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında 7 kişilik heyet olarak katıldıkları Latin Amerika Ticaret Ve Sanayi Odaları Genel Kurulu toplantısı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile gerçekleşen görüşmeler hakkında bilgiler aktardı. Kandemir gerçekleştirdikleri Ankara programında; “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ulusal Geri Dönüşüm Strateji Belgesi Ve Eylem Planına”, tekstil sektörüne yönelik atıklarının değerlendirilmesi ve tekstil geri kazanımı ilave edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduklarını ve Kalkınma Bakanlığı 11. Kalkınma Planına destek vermek amacıyla Oda olarak talepte bulunduklarını belirtti.

Kandemir tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak son verdi.