Uşak Valisi Salim Demir sanayicilerle bir araya geldi

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde (UKDOSB) sanayicilerle bir araya geldi. 
Uşak Valisi Salim Demir sanayicilerle bir araya geldi

Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinesinde UOSB toplantı salonunda gerçekleştirilen Sanayicilerle Buluşma ve Ekonomi Toplantısı'nda konuşan Vali Salim Demir, Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik kalkınmasını sağlayabilmek için tüm sektörlerin senkronize olarak birlikte geliştirilmesi ve birlikte ilerlemesinin sağlanması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin  son 15 yılda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Vali Demir, "Ekonomik ve toplumsal kalkınma topyekün bir olaydır. Dolayısıyla sadece belli bir sektörün kalkınması, belli bir sektörün gelişmesi ülkenin gerçek anlamda kalkınmasını ve gelişmesini sağlayamaz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için hep beraber elbirliğiyle çalışmalıyız" dedi.

Uşak'ta kalkınmaya destek olmak amacıyla ortak akılla çalıştıklarını ifade eden Vali Demir, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız temsilcileri, bölge müdürlerimiz, il müdürlerimizle birlikte devlet sanayici buluşmasını sağlamak amacıyla toplantılar düzenliyoruz. Küçülen dünyada Uşak'ın yerinin önemli olmasını istiyorsak, kamu ve özel sektör olarak dünyada ve ülkemizin diğer illerinde neler oluyor diye takip etmek, ona göre hareket edip kalkınma planları yapmak zorundayız. Elbette çalışma hayatında işletmelerimizin, fabrikalarımızın sorunları olacaktır. Bunlarla ilgili biz devlet olarak sanayicilerimizin yanında olduğunu göstermek için de buradayız. Toplantının ilerleyen bölümünde sanayicilerimizin bu sorunlarını dinleyip, gerekli çalışmalar ve temaslar yaparak sanayicimizin lehine olacak neticelerle geri dönüş yapacağız. Organize Sanayi Bölgemizle ilgili sanayici ve girişimcilere ulaşmak, onların sorunlarını çözmek amacıyla bu tür ekonomik buluşmaları bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İlimizdeki OSB’lerin yanı sıra esnaf odamızla da benzer toplantılar gerçekleştireceğiz" 

Toplantının sonunda sanayicilerin sorunları tartışıldı, çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

UKDOSB'de düzenlenen toplantıda ise sanayicilere seslenen Vali Demir,  devlet ile milletin buluşmasının zaman ve mekan mefhumundan uzak olarak gönüllerin birlikte hareket etmesinden geçtiğini vurguladı. 

Türkiye'nin gelişmesinde sanayicilere çok önemli görev düştüğünü vurgulayan Vali Demir, "Sanayi önemsiyoruz ve bunun için de hükumetimizin sanayi ile ilgili olan dört önemli bakanlığından bakanlık temsilcileriyle, bakanlıklarımızın bölge müdürlükleri, il müdürlükleri ve en önemlisi sanayicilerimiz ile bir araya gelmiş durumdayız. Artık dünyanın küçüldüğünü bilerek, başta organize sanayi bölgelerimiz olmak üzere dünyaya ayak uyduracak ölçüde sanayileşmemizi, gelişmemizi, kalkınmamızı sağlamak zorundayız. Sanayicilerimizin iş imkanlarını geliştirmeye, önlerindeki engelleri kaldırarak her konuda destek olmaya hazırız" ifadelerini kullandı. 

Toplantılara, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Konfeksiyon ve Tekstil Daire Başkanı Bilgehan Şaşmaz, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sait Cordan, uzman Mehmet Yakıcı, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Ercan Gülay, Şube Müdürü Sabriye Ayhan, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetimi Genel Müdürlüğü İzin ve Lisans Dairesi Başkanı Ufuk Türkmen, uzman Gülşen Gedik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü İstatistik, Değerlendirme ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Ercan Öz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nden uzman Faruk Bektaş, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanayici ve iş adamları katıldı.