Uşak'ta "Proje Pazarı" toplantısı

 Uşak Üniversitesi ile Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda bilimsel projelerin firma temsilcilerine tanıtımının amaçlandığı "Proje Pazarı" toplantısı, Uşak Organize Sanayi Bölgesinde (UOSB)  yapıldı. 
Uşak'ta "Proje Pazarı" toplantısı

Vali Salim Demir, toplantıda yaptığı konuşmada, 26 projenin sunumunun yapılacağı toplantının önemine değindi.

Uşak'ın tekstil, teri ve seramik sektörlerinde Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer aldığını vurgulayan Vali Demir, Uşak Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan projelerin, ekonomiye kazandırılmasını istediklerini belirtti. 

Kentin ekonomisinin gelişmesi için nihai ürün üretiminin artması gerektiğine işaret eden Vali Demir, şöyle konuştu:

"Marka ürünler, katma değeri daha yüksek ürünler ortaya çıkarmak zorundayız. Bunun içinde bilime önem vermeli, sektörlerin sorunlarına yönelik çalışmalar yapmalıyız. Bu gün burada üniversitemizde görevli akademisyenler tarafından hazırlanan projeler tanıtılacak. Umut ediyorum bu projelerin bir çoğu üretime geçer. Biz devletimize milletimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorsak bu konuda gece gündüz çalışmamız lazım. Önümüz açık devletimiz para yönünden kredi yönünden hibe yönünden her türlü fırsatı sunuyor." 

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, iş dünyasıyla daha çok bir araya geleceklerini ifade etti. 

Daha sonra 26 bilimsel projenin sunumu yapıldı.