Uşak'ta Giyim Mağazasına “Çakma Ürün” Baskını

Uşak’ta hizmet veren bir okul giyim mağazasına taklit ürün sattığı gerekçesiyle, dünyaca ünlü spor markasının avukatları tarafından polis eşliğinde denetim gerçekleştirildi.
Uşak'ta Giyim Mağazasına “Çakma Ürün” Baskını

Alınan bilgiye göre Uşak kent merkezinde hizmet vermekte olan bir okul giyim mağazasına ünlü spor giyim markası Hummel’ın avukatları polis eşliğinde gelerek ürünlerinin taklit edilerek satıldığı gerekçesiyle denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde avukatlar ve polis ekipleri tarafından, giyim mağazasında Hummel’ın ürünlerinin taklit edildiği tespit edilerek tutanak tutuldu ve hukuki işlem başlatıldı.

Ayrıca yapılan denetim ve incelemelerde giyim firmasının Hummel’ın taklit ürünlerini Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu ve Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu öğrencilerine sattığı belirlendi.

2016 yılında kabul edilen Sınai Mülkiyet Kanununa göre Marka hakkına tecavüze ilişkin cezai hükümler;

Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılabilir

Marka koruması olduğunu belirten işareti kaldıran kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılabilir