TÜVTÜRK muayene sistemi SİL BAŞTAN değişti! İPTAL EDİLDİ artık zorunlu değil

Türkiye'de araç muayene işlemleri TÜVTÜRK tarafından yapılmakta olup konu hakkında son derece önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı zorunluluk iptal edildi...
TÜVTÜRK muayene sistemi SİL BAŞTAN değişti! İPTAL EDİLDİ artık zorunlu değil

TÜVTÜRK muayene sistemi SİL BAŞTAN değişti! İPTAL EDİLDİ artık zorunlu değil - Türkiye'de araç muayene işlemleri TÜVTÜRK tarafından yapılmakta olup konu hakkında son derece önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı zorunluluk iptal edildi...

Son dönemde gerek araç muayene ücreti gerekse de muayene randevusu almanın zorlaşması nedeniyle TÜVTÜRK eleştirelere maruz kalıyordu. Konu hakkında TÜVTÜRK tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama ile bazı araçlar için muayane zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

SIFIR ARAÇLARDA MUAYENE ZORUNLU MU, TÜVTÜRK ARAÇ MUAYENESİ İÇİN YIL ŞARTI KAÇ?

TÜVTÜRK'te yeni dönem başladı. Araç sahiplerinin düzenli olarak gerçekleştirmesi gereken muayene prosedürleri hakkında TÜVTÜRK tarafından önemli bir bilgilendirme mesajı paylaşıldı. Araçların güvenliğini ve çevreye duyarlılığını artırmayı hedefleyen bu çağrıda, gelecekte atılacak adımlarla ilgili detaylı bilgiler yer aldı.

muayene-zorunlulugu.jpg

Yapılan açıklamada "İstasyonumuzda yetkili personelimiz tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra aracınızın sınıfı hakkında nihai karar verilecektir. Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir." denilerek sıfır araçlarda ilk 3 sene boyunca muayenenin zorunlu olmadığı ifade edildi Sonrasında ise araç sahipleri 2 sene de bir araçlarını muayeneye götürecek.