Türkiye’nin En Zenginleri Hakkında Açıklama

Forbes Türkiye tarafından on ikinci kez yapılan açıklamalara göre Türkiye’nin en zengin isimleri ve bunların memleketleri halka duyuruldu. Bu listede en zengin yüz isim yer almaktadır.
Türkiye’nin En Zenginleri Hakkında Açıklama

Listede yer alan isimlerin arasında Hamdi ULUKAYA dikkat çekmektedir. Kendisinin serveti 1.7 Milyar Dolar olan Hamdi ULUKAYA Erzincanlı olup kendisinin en önemli gelir kaynağı Chobani Yoghurt olarak bilinmektedir.

Zenginler listesinde Koç Holding içerisinde dikkat çeken isimlerden olan Semahat Sevim Arsel 2,4 milyar dolarlık zenginliği ile dikkat çekmektedir. Kendisinin doğum yeri Ankara olarak belirtilmektedir.

Ülkemizin en zengin isimlerine bakıldığında bu isimlerin her birinin gelir kaynağının farklı sektörlere ait firmalardan kaynaklandığı görülmektedir. Bu isimler içerisinde genel olarak insanların ilk aklına gelen isimler Koç holding, Ülker, Sabancı gibi isimlere ait olmaktadır. Açıklanan zengin isimler listesinde ilk sırada yer alan isme bakıldığında ise birinci sırada Murat Ülker’in yer aldığı görülmektedir. Murat Ülker 3,7 milyar dolarlık serveti ile en zengin isim olarak adını duyurmaktadır. Ülker Holding adı altında faaliyetlerini sürdüren başarılı işadamı Forbes Türkiye listesinde adından söz ettirmektedir. Bu ismin ardından ise listede dikkat çeken bir diğer isim de Hüsnü Özyeğin olmaktadır. Fiba Holding çatısı altında üç milyar dolarlık serveti ile Hüsnü Özyeğin listede karşımıza çıkmaktadır. Hazırlanan en zenginler listesinde daha birçok isim yer almaktadır.