Trafiğe çıkanlara 29 Nisan Pazartesi duyurusu! Artık cezası 6.439 TL oldu

Trafiğe çıkanları yakından ilgilendiren önemli bir duyuru geldi. Ekipler trafikte kazasız bir sürüş deneyiminin yaşanması için denetimlerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda da trafik kurallarına uymayanlara yüklü miktarda ceza yazılabiliyor.
Trafiğe çıkanlara 29 Nisan Pazartesi duyurusu! Artık cezası 6.439 TL oldu

Sürücülerin trafik kurallarına uymasını sağlamak amacı ile uygulanan trafik cezaları güncellenmeye devam ediliyor. Her yılın sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan yeniden değerleme oranına göre gelen miktara göre trafik cezaları artıyor.

Trafik cezaları sayesinde sürücülerin kurallara uyarak seyretmesi amaçlanıyor. Ekipler ise düzenli olarak trafikte denetimleri artırmaya devam ediyor.

2024 GÜNCEL TRAFİK CEZALARI

Trafikte sürücülerin sağlıklı bir şekilde araç sürmesi maddi ya da can kayıplı kazaların olmasının engellenmesi için trafik cezaları devreye giriyor. Alkollü araç kullanma, trafikteyken emniyet kemeri takmama, hız sınırını aşma, ehliyetsiz trafiğe çıkma gibi pek çok konu için trafik cezasın kesiliyor.

6.439 TL CEZASI VAR

Aktarılan son habere göre artık o konu için sürücülere 6.439 TL trafik cezası kesilecek. Sürücülerin trafikte kazasız bir şekilde ilerlemesi için yollar için belirlenen hız sınırlarına uyması gerekiyor. Bu noktada hız sınırları için uygulanan güncel trafik cezaları şu şekilde:

Hız sınırını %10-30 oranlarına kadar aşma: 1.506 TL

Hız sınırını %30-%50’ye kadar aşma: 3.135 TL

Hız sınırını %50 oranından fazla aşma: 6.439 TL

YÜZDE 25 İNDİRİM UYGULANIYOR

Buna göre trafikte hız sınırını yüzde 50 oranında aşan sürücülere 6.439 TL tutarında trafik cezası kesiliyor. Eğer cezanızı 1 ay içerisinde öderseniz yüzde 25 indirimden yararlanabiliyorsunuz. Aksi durumda 1 ay içerisinde ödemezseniz, ödenmeyen her ay için cezanın üzerine faiz eklemesi yapılmaktadır.

Trafikte sürücülerin doğru bir şekilde araç kullanması için belirli yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar arasında en çok bilineni idari para cezası. Trafik cezası olarak da bilinen bu durum dışında ehliyete geçici olarak el koyma, ceza puanı düşülme, trafikten men edilme gibi yaptırımlar da uygulanabiliyor.