Tasarruf Etme Yöntemleri

Orta sınıfın çok geniş olmadığı ve gelir farkının epey dengesiz olduğu bir ülke olarak tasarruf etme yöntemleri son derece önemli bir konudur.
Tasarruf Etme Yöntemleri

Kişi başına düşen gelir, açlık sınırı ve gerçekte kazanılan somut rakamlar karşılaştırıldığında büyük fark olması, alım gücünün de sınırlı ve borca dayalı olmasına neden olmaktadır.

Ev Ekonomisinde Tasarruf

3-4 kişilik bir aileyseniz ve geliriniz giderlerle karşılaştırıldığında düşük kalıyorsa lüks harcamaları sınırlamak işe yarayacaktır. Yani temel ihtiyaçları ve okul vs. gibi masrafları öncelikli tutarak belli bir miktar tasarruf sağlayabilirsiniz. Birçok kişinin aylık giderlerinde sıkıntı yaşaması giderlerin sıralamasının olmaması ve keyfi giderlerin öncelikli tutulmasıdır. Ancak kira olduğu ve çocukların da okula gittiği varsayılırsa, faturalar ve yiyecek içecek giderleriyle toplamda temel ihtiyaçlar belirlenebilir.  Eğer evde tasarruf yapmanıza rağmen para yeterli olmuyorsa gelirinizi artırma yollarına bakabilirsiniz.

Fazla Ve Gereksiz Harcamaların Listesini Çıkarın

Küçük görünen ancak paranızı eriten harcamalardan kaçınmak için fazla ve gereksiz olan harcamaları tespit edebilirsiniz.  Örneğin ihtiyacınız olmadığı halde her ay aldığınız kıyafet, ayakkabılar, market harcamalarındaki temel ihtiyaçlar yanındaki limiti aşan ekstralar vs. sıralanabilir. Özelikle büyük marketler alışveriş tuzağıdır. Size ihtiyacınız olmayan her şeyi sunarak kolay alışveriş imkânı verir. Tasarruf etmek için harcamaların planlı şekilde yapılması gerekir. Ancak bu tamamen ekstra harcamalardan kendinizi sınırlama anlamına da gelmemelidir. Sınırlı olarak ekstra zevke göre alışveriş yapılması elbette önemli bir konudur.