Son Yılların Yıldızı Bitcoin Tepetaklak

Yazın Bitcoin ile ilgili haberleri sürekli duymuşunuzdur. Son 8 yılda nerden nereye geldiği ve kırdığı rekorlar ile sürekli adından bahsettirmiş. Hatta son 10 güne kadar 3 aylık dilimde yüzde yüze yakın değer kazanan sanal para birimi tüm dikkatleri üzerine çekmişti.
Son Yılların Yıldızı Bitcoin Tepetaklak

Hakkında makaleler yazılıyor araştırmalar yapılıyor hatta tezlere bile konu olmuştu. Bu işten zengin olan insanların hikayeleri ise dilden dile dolaşmaktaydı. Peki ne oldu da son 10 günde rüzgar tersine döndü.  Ve bu durdurulama kripto para birimi oldukça hızlı değer kaybetmeye başladı.

Bitcoin’in Sonumu Geliyor

Aslında 10 gün öncesine kadar her şey bu kripto para birimi için oldukça iyi gitmekteydi. Popülerliği ise resmen zirve yapmış durumdaydı. Birçok ülkede Bitcoin bankamatikleri bile açılmıştı. Mağazalarda alış veriş merkezlerinde bile sanal para birimi üzerinden alışveriş yapmak mümkün hala gelmişti. Şimdi ise bu kripto sanal para üzerinde kara bulutlar toplanmış durumda. Fitili ateşleyen ise Çin hükümeti olmuştu. Geçen ay ülkede sanal para birimlerinin ilk halka arzında para toplamayı tamamen yasaklanmasının akebinde, bugün ise ülkenin en büyük sanal para piyasası olan BTC China, ülkede Bitcoin işlemlerinin durdurulacağını açıkladı. Ve bu haberle sonrası 2 Eylül’de 5 bin dolar seviyesini gören Bitcoin şuanda 3250 dolara kadar gerilemiş durumda. Bu gerilemenin daha da büyüyebileceği ön görülmektedir. Ve birçok ülkede bu sanal para birimine karşı çatlak sesler ve yaptırım çağrıları peş peşe gelmektedir.