Size de kesilmiş olabilir! Ekipler trafikteki bu sürücülere 45.210 TL para cezası kesiyor

Ekipler, trafikte sürücülerin kazasız bir trafik sürüşü sağlaması için denetimlerine 81 ilde devam ediyor. Son dönemlerde kurallara uymayan sürücüler için peş peşe ceza haberleri geliyor. Trafikte bu şekilde yakalanan sürücülere rekor cezalar kesiliyor.
Size de kesilmiş olabilir! Ekipler trafikteki bu sürücülere 45.210 TL para cezası kesiyor

Konuya ilişkin Afyonkarahisar’da önemli bir olay kayda geçti. Mahallenin ortasında çevredekilerin huzurunu ve güvenliğini tehlikeye atarak drift yapan sürücü vatandaşlar tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Ekiplerin görüntülerden tespit ettiği sürücü ehliyetsiz de çıkınca 45.210 TL’lik idari para cezası da kaçınılmaz oldu!

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE REKOR CEZA

Afyonkarahisar'da mahallenin ortasında aracıyla drift atarken vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülenen ehliyetsiz sürücüye polis 45 bin 210 lira ceza kesti.

Olay, kent merkezi Adnan Kahveci Caddesi'nde meydana geldi. Mahallenin ortasında otomobil ile drift attığını gören vatandaşlar olayı cep telefonu ile kayıt altına alıp ardından polise haber verdi. Bölgeye gelen ekipler yaptıkları güvenlik kamerası incelemesinden sürücünün R.K., olduğunu belirledi. Aracı Hıdırlık mevkisi yakınlarında yakalayan ekipler ehliyetsiz olduğu tespit edilen sürücüye toplamda 45 bin 210 lira idari para cezası kesti.

TRAFİĞE EHLİYETSİZ ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Trafiğe çıkacak her sürücünün ehliyetli olması gerekiyor. Trafikte ehliyetsiz bir şekilde araç kullanmanın ciddi cezası bulunuyor. Trafikte cezaları her yıl yeniden değerleme oranına göre artış gösterirken, 2024 yılı içinde trafiğe ehliyetsiz olarak çıkmanın cezası geçtiğimiz yıl 8.910 TL iken, ceza bu yıl 12.978 TL olarak güncellendi.

Araçla drift atmak ise trafikte yasak olan kurallar arasında yerini alıyor. Drift atmanın geçtiğimiz yılki cezası 20.342 TL iken, ceza bu yıl 32.234 TL’ye çıkarıldı. Bu sebeple trafikte ehliyetsiz olduğu tespit edilen drift atan sürücüye 45 bin 210 TL’lik para cezası kesildi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAYABİLİRSİNİZ

Sizler de güncel olarak trafik cezası yiyip yemediğinizi sorgulamak istiyorsanız, e-Devlet üzerinden cezalarınızı görüntüleyebilirsiniz. E-Devlet paneline TC kimlik numaranız ve şifreniz ile girdiğinizde araç plakasına yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz. Sürücüler cezaları 30 gün içerisinde öderse yüzde 25 indirim imkanından da yararlanabiliyor.