Ripple (XRP) Ödeme Sistemi

Arthur Britto, David Scwartz ve Ryan Fugger tarafından geliştirilen Ripple; hem bir ödeme ağı olan RippleNet ve kripto para XPR olarak piyasada yerini aldı
Ripple (XRP) Ödeme Sistemi

Ripple(XPR), madencilikle kazanılmayan kripto para birimi olup, uluslararası para transferinde hızlı ve ucuz para transfer ağıdır. Ripple ödeme sitemlerinin daha çok tercih edilebilmesine neden olacak etkenler;

  • İşlem gecikmelerini önlemesi,
  • İşlem ücretlerini ortadan kaldırılması,
  • Uluslar arası para transfer işlemlerini kolaylaştırma,
  • Finans piyasasına hizmet vermesi olarak sıralanabilir.

Ripple Nasıl Üretilir?

Ripple, dışarıya kapalıdır ve açık yazılımı olmayan, merkezi yapıda bir altcoindir. Madencilik ile Ripple üretilemez. Ripple üretilme amacı; finans sektöründe istikrarı sağlamak ve para aktarımlarında süreci hızlandırıp kolaylaştırmaktır.

Ripple Nasıl Alınır ve Satılır?

Ripple yatırım kitlesi diğer altcoin tercih edenlerden farklılık göstermektedir. Ripple, işletmeler ve fonlarını hızlı bir biçimde yönetmek isteyen bireyler tarafından tercih edilir. Ripple’nın en büyük avantajı tüm para birimlerini desteklemesi ve bireylere işlem özgürlüğü sağlamasıdır. Bunun dışında Ripple hızı ve yok denecek kadar az masrafı nedeniyle şirketler ve yurt dışı para transferi yapan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Türkiye’den Ripple ile ilgili yatırım yapmak isteyen kişiler, yurt dışı sitelerden işlem yapmak zorundadır. Çünkü Türkiye’de işlem yapabileceği bir borsa yoktur.

Ripple almak için, öncelikle yurt dışı bir borsaya kayıt olunması gerekir. Kredi kartı ile altcoinlerden biri  alınır ve satın alma işleminden sonra kayıtlı olunan altcoin adresi sistem tarafından istenir ve adres yazılarak 30 ile 45 dakika arası kayıtlı olunan sisteme girilir. Bu borsa üzerinden ‘’Ripple- XPR’’ para birimi seçilerek satın al (buy) ya da sat (sell) butonlarından yapacağınız işleme göre tercihte bulunulur.