Özel fiyat resmen açıklandı! 410.000 TL'lik Skoda Octavia teklifi!

Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler için çok özel teklifler yapılmaya devam ediliyor. ÖTV’siz satışlar ile araç fiyatları yarı yarıya ucuzluyor. Skoda Octavia bu yöntemle 810.000 TL’ye satılmaya başlandı.
Özel fiyat resmen açıklandı! 410.000 TL'lik Skoda Octavia teklifi!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatları oldukça tartışılır bir hale geldi. Otomobil piyasasında biraz nitelikli otomobillerin fiyatları 1,5 Milyon TL’den başlamaya başladı. Bu da çoğu kişinin bu araçları satın almalarının karşısında en büyük engel oluyor. Bundan dolayı uygun fiyatlı satış yolları en fazla araştırılan konular arasında yer almaya başladı.

ÖTV’SİZ SATIŞ MÜMKÜN!

Sıfır kilometre otomobillerin fiyatları incelendiğinde bu fiyatların içerisinde vergi yükünün çok fazla olduğu görülüyor. Özellikle de ÖTV bu otomobillerin fiyatlarının neredeyse yarısını kapsıyor. ÖTV olmadığı takdirde otomobil fiyatları da yarı yarıya ucuzluyor. Bu durumda da akıllara gelen ilk soru ÖTV olmadan sıfır kilometre otomobil alımının mümkün olup olmadığı oluyor.

ÖTV ödemesi yapılmadan Türkiye’de sıfır kilometre otomobil alabilmek mümkün. Ancak bu herkesin kullanımına açık olan bir hak değil. Devlet ÖTV’siz sıfır kilometre otomobil satışlarını sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara mümkün kılıyor. Bu hakkı kullanma imkanına sahip olanlar sıfır kilometre araç alırken ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Haliyle de araç fiyatlarında oldukça büyük bir indirim elde edilmiş oluyor.

ÖTV’siz satın alınan sıfır kilometre otomobillerin 5 yıl süre içerisinde satışı halinde devlet muaf edilen ÖTV’nin ödenmesini istiyor. Bu süre dolunca ise herhangi bir ödeme yapılmaksızın araçlar istenildiği gibi satılabiliyor. Bu da ÖTV’siz satışların bir rant aracı olarak kullanılmaması için uygulanıyor.

SKODA OCTAVİA AVANTAJ FİYATIYLA SATILIYOR

Skoda Octavia model araç oldukça beğenilen otomobiller arasında yer alıyor. Bu otomobil en ucuz şekilde 1.544.000 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti hakkına sahip olanlar için ise hesap tamamen değişiyor. Skoda Octavia onlar için 810.000 TL fiyatla satın alınabiliyor. Üstelik taşıt kredisi kullanılması durumunda 410.000 TL peşinat ödenmesi ve geri kalanının kredi ile karşılanarak borcun taksitlere bölünmesi de mümkün oluyor.