Mali Sorunlarınızı Mali Müşavir Çözsün

Mali konularda işini garantiye almak isteyen kişilerin yapması gereken ilk işlerden biri muhasebe işlerini yürütecek bir mali müşavir bulmak ve onunla çalışmak olmalıdır.
Mali Sorunlarınızı Mali Müşavir Çözsün

Borç, alacak miktarları, bilgileri ve muhasebe gerektiren işler söz konusu olduğunda işin uzmanı bir kişiden yardım almakta fayda vardır. Mali konularla alakalı her türlü hesaplamanın ve belge kayıtlarının düzenli ve doğru şekilde tutulması ileride sorun yaşamamak için oldukça önemlidir. Bu konuda uzman kişiler ise meslekleri muhasebe işlemleriyle çok yakın ilişki içinde olduğundan mali müşavirlerdir.

Mali Müşavirin Yaptığı İşler Nelerdir?

SGK ile ilgili birçok işlemi yaparlar. İşe giriş-çıkış işlemleri, tazminat tutarlarının hesaplanması, emeklilik zamanlarının hesaplanması, emeklilik işlemleri, İş Kanunu ve Sigorta Kanunu ile ilgili işlemlerin yapılması, bilgilendirme işlemlerinin yapılması, bildirilmesi gibi işler SGK ile ilgili yaptıkları işlere örnek verilebilir.

Bildirim ve beyan gönderimi işlemleri yaparlar. Vergi beyanlarının gönderimi, aylık olarak iş çizelgelerinin gönderimi, prim bildirimlerinin gönderimi gibi işler örnek verilebilir.
Gelir tabloları hazırlama işlemleri yaparlar. Bilanço hazırlarlar. Bunlara benzer ihtiyaç duyulan mali tablolar düzenlerler.

SGK ve vergi primlerinin ödenme zamanlarını, ödeme işlemlerini takip ederler.
Mükellef kişilerin resmi kurumlarla olan yazışma işlemlerini yaparlar. Bu resmi kurumlara SGK, Bağkur, İşkur, Noter gibi resmi kurumlar örnek verilebilir.

Eğer iş yoğunluğundan muhasebe işlerimi takip edemiyorum diyen kişilerden iseniz bu takdirde bir mali müşavirden yardım almanız hem sizi hem de işlerinizi düzene koyacaktır.