Kurban fiyatları 2024 ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları belli oldu!

Kurban bayramı nedeniyle kurban fiyatları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bu yıl kurban fiyatları ne kadar olacak? Kurban kesmek isteyenler ne kadar ödeme yapmak zorunda kalacaklar? İl il kurban fiyatları belli oldu mu?
Kurban fiyatları 2024 ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları belli oldu!

Kurban Bayramı için artık yavaş yavaş geri sayım başladı. 16 Haziran 2024 Pazar günü kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Kurban kesecek olan vatandaşlar bütçelerini ona göre hazırlamaya başlarken kurbanlıklar da pazara inmeye başladı. Bu yıl kurban fiyatlarının ne kadar olacağına dair merak edilen soruya da ilk cevaplar verilmeye başlandı.

KURBAN FİYATLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI!

Kurban kesecek olanlar için fiyatlar netleşiyor. Bu yıl et fiyatlarında meydana gelen fiyat yükselişleri ile beraber kurban ibadetinin maliyeti bir miktar yüksek olacak. Her ne kadar son haftalarda karkas et ithalatı ile et fiyatlarında 35 TL’lik bir indirim gelmiş olsa da fiyatlar halen daha yüksek bir seviyede bulunuyor. Yurt içinde hayvan sayısında bakım maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı azalma meydana gelmişti. Bu durumun kurban fiyatlarında ekstra bir olumsuz etkisi olması bekleniyor.

Kurban fiyatları ile alakalı olarak ilden ile farklı fiyatlamalar görülüyor. Bu da tamamen nakliye maliyetlerinden kaynaklanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nden Ankara’ya götürülen kurbanlıklar ile İstanbul’a götürülen kurbanlıkların fiyatları aynı olmayacaktır. Bu çerçevede Ankara’da kurbanlıkların ilk fiyatları belli oldu.

Ankara’dan gelen ilk bilgilere göre küçükbaş kurbanlıkların fiyatları 8 Bin TL’den başlıyor ve 20 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Büyükbaş kurbanlıklarda ise fiyat aralıkları hayvanın büyüklüğüne göre oldukça geniş bir skalada olabiliyor. Yine Ankara kurbanlık fiyatlarına göre fiyatlar 60 Bin TL’den başlıyor ve 250 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu fiyatlar Ankara için geçerli oluyor ve ilden ile fiyatlar artık bir miktar da azabilir.

DİYANET KURBAN FİYATLARI!

Türkiye uzun yıllardır isteyen vatandaşlar kurbanlıklarını Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağışlayabiliyorlar. Bu yolu tercih edenler bir miktar daha uygun fiyatla kurban ibadetlerini yerine getirmiş oluyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yurt içi kurban fiyatı 11.750 TL, yurt dışı kurban fiyatı ise 4.750 TL olarak belirlendi. Vekaletle kesilen bu kurbanlar Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hem Türkiye’de hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Öte yandan kurban kesmek isteyenler genellikle Kurban Bayramı’nın yaklaşmasını bekliyorlar. Kurbanlık hayvanların bakımlarının bu sürede yapmak istemeyen vatandaşlar kurbanlıklarını bayrama yakın almak istiyorlar. Ayrıca eğer kurbanlıklara talep olmazsa o dönem fiyatlarda bir miktar gerileme olabiliyor. Ancak talep fazla olursa kurbanlık bulamama riski de göz önünde bulundurulması gerekiyor.