Kurban Bayramı ikramiyesi açıklandı! Emekliler bayramda bu parayı alacak

Geçim sıkıntısı ile mücadele eden emekliler bayramda alacakları parayı şimdiden düşünmeye başladı. Ramazan Bayramı için zamlanan bayram ikramiyesi hesaplara 3 bin TL olarak yattı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu?
Kurban Bayramı ikramiyesi açıklandı! Emekliler bayramda bu parayı alacak

Ramazan Bayram için ikramiyeler 2 Nisan tarihinde hesaplara yatırılmıştı. Yaşanan bu durum sonrasında emekliler Kurban Bayramı’nı iple çekmeye başladı. Kurban Bayramı ne zaman, emekli Kurban Bayramı ikramiyeleri ne kadar, ne zaman yatacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekliler için ilk bayram ikramiye ödemesi 2018 yılında başladı. İkramiye ödemesi kararına emekliler ilk defa 1000 TL almıştı. Daha sonraki yıllarda ikramiye ödemeleri sırası ile 1.100 TL ve 2 bin TL’ye gördü. Son olarak bu yıl alınan kararla bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılarak ikramiyelerin 3 bin TL’ye çıktığı açıklandı.

Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL alan emekliler Kurban Bayramı’nda da 3 bin TL ikramiye alacak.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Bayram ikramiyelerinin miktarı belli oldu. Peki, kimler bayram ikramiyesi alabilecek. Bayram ikramiyelerini SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin dışında sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, yetim/yaşlılık/dul maaşı alanlar ve güvenlik korucuları da alabilecek.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 3 bin TL olarak hesaplara yatırılacağının belirtilmesi sonrasında ikramiyelerin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. İkramiye ödeme tarihleri genel olarak bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılıyor. Buna göre 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran tarihinde başlıyor. Ödemelerin de bayram tarihinden 1 hafta önce hesaplara aktarılması bekleniyor.

Diğer yandan Ramazan Bayramı ikramiyeleri maaş ödeme günlerine göre yatırılmıştı. Benzer bir uygulamanın da Kurban Bayramı için yapılması ve ödeme tarihlerinin yakın bir zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.