Kredi Puanını Yükseltme Yöntemleri

Kredi puanı ya da notu, bankalardan kredi çekmek istediğinizde ödemenin yapılması için bankaların şart koştuğu bir sistemdir.  Bu puan çok kolay düşebilir. Üstelik hiç kredi kartı kullanmadıysanız da olumsuz etkilenebilir.
Kredi Puanını Yükseltme Yöntemleri

Bu yüzden kredi puanınızı bilmek, düşükse yükselttikten sonra başvuru yapmak son derece önemlidir. Bilmeden kredi çekmek için başvurursanız banka olumsuz yanıt verdiğinde bu durum da puanınızın düşmesine neden olur. Yani bankalara yapılan kredi kartı ve kredi başvuruları da notunuzu olumsuz etkileyebilir.

Kaç Puan Olmalı?

Risk değerlendirmesi açısından kredi notu 1450 ve altında aşamalı olarak yüksek risk göstergelerine sahiptir. Bu puandan daha yukarısı, 1450-1900 aralığında düşük riskli müşterilere gönderme yapar. Risk ne kadar düşükse bankanın kredi verme olasılığı da artacaktır. Tersine risk arttıkça kredi verme olasılığı da düşer. Ancak bunlar çok kesin çizgilerle düşünülmemelidir. Çünkü bazen bankanın müşteri ihtiyacı olması, gelir belgesi gösterilmesi şartıyla kredi vermesi için yeterli olabiliyor. Özellikle kurumsal müşterilerde kredi notu konusunda tolerans gösterilmesi mümkündür.  Elbette geçmişi çok kötü olan kurumlar buna dâhil tutulmaz.  

Kredi Notunu Yükseltme Yolları

Kredi kartı borcu sonrası kara listede olan kişilerin kredi puanı çok düşük olduğundan yeniden kredi çekilmesi oldukça zordur. Kredi puanını yükseltmek gerekir ve bankalarla geçmişin en az bir sene sorunsuz devam etmesi şartı aranır.   Bunun dışında puanın yüksek kalması için çok sık bankalara başvuru yapılmaması bir gün bile gecikme olmaması gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir