Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Kredi notu bankalardan kredi çekmek için en önemli koşullardan birisidir. Bu puanlama sisteminde birtakım kriterler dikkate alınarak müşterilerin krediyi geri ödeme riskleri değerlendirilir.
Kredi Notu Nasıl Öğrenilir?

Bu puanlamanın amacı tahmin edileceği gibi geri ödemede sorun olup olmayacağını öncede bilmek ve taksitlerin ödenmemesi halinin önüne geçmektir.

Kredi Notu Neye Göre Belirlenir?

Kredi notunu belirleyen birden faza etkenden bahsetmek mümkün… Bankalardaki geçmiş tüm işlemleriniz, gecikmeler ya da zamanında ödemeler puanın alçalıp yükselmesinde etkili olur. Ancak sadece bununla sınırlı değildir. Şu anki borç durumunuz, bankalara yaptığınız kart ve kredi başvurularının sonuçları vs. de puanda etkilidir.  Ancak en önemli kriter geçmişteki ödemelerinizin sorunsuz olmasıdır denebilir. Bir günlük gecikme bile puanı düşürebilmekte ve açıklamalarda da olumsuz olarak değerlendirilmektedir.

Kredi Puanı Nasıl Öğrenilir ve Kaç Olmalıdır?

Findeks kredi puanını açıklayan kurum olarak karşımıza çıkıyor. Bu kurumun anlaşmalı olduğu bankalardan veya doğrudan kendi sitesinden yönlendirmeleri takip ederek puanınızı öğrenebilirsiniz. 1400 ve altındaki puanlar bankalar tarafından aşamalı olarak yüksek riskte değerlendirilmektedir. 1450 ve yukarısı ise düşük risk sınıfındadır ve bankaların kredi verme olasılığı da artar. Bu noktada hiç kredi kartı ve banka işlemi olmayan kişilerin de yüksek riskten değerlendirileceğini eklemek gerekiyor. Olumlu ya da olumsuz hiç kaydınız yoksa banka somut bir veri alamadığından kredi çıkarma konusunda zorluk yaşatabilir.

İlgili Haberler