Kredi Notu Nasıl Düzeltilir

Bankalara ve finans kuruluşlarına kişilerin ödeme alışkanlığını gösteren kredi notu nasıl düzeltilir düşük nota sahip olanlarca merak konusu oluyor.
Kredi Notu Nasıl Düzeltilir

Kredi kullanmış ve düzenli olarak kredi borcunu ödemiş ve geriye icralık borç bırakmamış olan kişilerin kredi notu yüksek olacaktır. Bu durum bu kişilerin hangi bankaya giderse gitsin yeniden kredi ve kredi kartı kullanabilmesi imkanını doğuracaktır.

 Kredi notunu düzeltmek isteyen kişilerin öncelikle düzenli olarak borçlarını ödemeleri gerekecektir. Ödemelerin aksatılmadan ödeme planı düzenine uyularak yapılması kişilerin kredi notunu olumlu yönde etkiler. Doğrudan kredi notları yükselmeye başlar. Ödemeler borcun son ödeme tarihinden geç yapılmasına neden oluyor ise kişilerin kredi notu düşmeye başlar.

Kredi Notu Nasıl Hesaplanır

Bazı risk unsurları dahilinde kredi notu hesaplama uygulamaları yapılır. Kredi notu hesaplama uygulamalarında ise aşağıda ki risk unsurları dikkate alınır:

  • Mevcut hesap ve borç
  • Kredi be kredi kartı ödeme alışkanlıkları
  • Kredi kullanım yoğunluğu
  • Yeni kredi açılımı
  • Diğer nedenler

Mevcut hesap ve borç durumu % 25 oranında etkilenir. Kredi ve kredi kartı ödeme alışkanlıkları % 30, kredi kullanım yoğunluğu % 15, yeni kredi açılımı % 20 ve diğer unsurlar kredi notu üzerinde % 10 oranında etkiye sahiptir. Kredi notu hesaplamaları 1 ila 1900 arasında seyir eder. Kişilerin kredi notu ne kadar yükselir ise yeni kredi açılımları da o kadar olumlu olacaktır.