Kredi Notu Düşük Olanlar Kredi Çekebilir mi?

Bankalar kredi notu düşük olanlar için bazı şartları talep edebilirler.  Bu noktada notun ne kadar düşük olduğu önemli bir durumken geri ödemeyi garantileyecek belgeler gösterilmesi temel alınır.
Kredi Notu Düşük Olanlar Kredi Çekebilir mi?

Puan düşüklüğü açısından değerlendirme yapılırsa,  sınırın hemen altındaki kişilere çıkma olasılığı daha yüksek olacaktır. Ayrıca bankanın müşteri alma kapasitesi ve geçmişteki bankayla doğrudan ilişkiler düşük puana rağmen kredi çıkması için etkilidir.

Taşınmaz Teminatı Gösterin

Kredi puanı düşük olan kişilerin kredi çekmesi için teminat olarak taşınmaz mal göstermesi mümkündür. Bu teminat olacak taşınmazın sahip olması gereken bazı şartlar bulunur. Bu şartlar bankadan doğrudan öğrenilebilmektedir. Örneğin henüz yapılmakta olan bir taşınmaz varsa %80’inin tamamlanmış olması gerekir. Bunun dışında kefil göstererek de kredi çekilmesi mümkündür. Borcun ödenmediği zaman başka birinden alınacağının garantisi verileceği için banka bunu kabul edebilir. Ancak kefil olarak gösterilecek kişinin kredi notunun yeterli olması ve evli ise eşinin imzasını alması gerekir. Buna ek olarak geliri yüksekliği de alternatif olarak sunulabilir. Gelir gider dengesinde gelirin artıda olması nedeniyle bankalar kredi notu düşük olsa da kredi verebilir.

Puanı Yükseltmek İçin Ne Yapmalı?

Kredi notunu yükseltmek için öncelikle en az 1 sene bankalarla hiçbir sorun olmadan işlem yapılmalıdır. Bir günlük gecikme bile olmaksızın ödemeler gerçekleşmelidir.  Ayrıca hiç kredi kartı kullanmadıysanız da bir tane formalite olarak alabilir ve ödemeleri düzenli olarak yapabilirsiniz.

İlgili Haberler