Kredi Kartını Doğru Kullanma Yöntemleri

Kredi kartını doğru kullanma kart borçlarının devasa hale gelmesiyle gündeme gelen bir konudur. Hemen herkeste var olan kredi kartı, ertelemeli ödemeler sayesinde alışverişi cazip hale getirmekte, ancak icralık olmanın da yolunu açmaktadır.
Kredi Kartını Doğru Kullanma Yöntemleri

Acil ihtiyaçlar için kurtarıcı olabilse de bu kuralın dışına çıkılması an meselesi olduğundan planlı harcama yapmak işe yarayan bir çözüm olacaktır.

Önceliklerinizi Belirleyin

Kredi kartı kullanırken kartın ne amaçla yanınızda olduğunu belirleyin ve alışverişte de hangi ürün- hizmetlerde önceliğiniz olduğunu tespit edin. Yani kart sizi değil siz kartı kontrol edin. Kartla alışverişte nelerin acil olduğunu gerekirse bir liste yaparak daha kolay kontrol edilir hale getirin.

Gelire Göre Harcama

Birçok kişi kredi kartı kullanımı için önce limitin tamamını harcıyor ve sonra bunu asgari ödemelerle devamlı erteliyor. Bu durum kredi notunuzu da olumsuz etkilemekle beraber ödemelerinizde de yük oluşturacaktır. Asgarisinden geriye kalan borç faiz yemeye devam eder ve uzun süre sizin canınızı sıkan bir hale dönüşür. Oysa kapatabileceğiniz şekilde harcama yapmak, hiçbir yük hissetmeden kartı kullanmanızı sağlar. Ayrıca ileride kredi çekebilmeniz için de bankalarla sorunsuz geçmiş sayesinde kredi notunuzun yüksek kalmasını sağlayacaktır. Kredi notu ne kadar yüksek olursa bankaların kredi verme şansı da o kadar fazladır. Uzun süre asgarisi ödenen ya da gecikmeli borçla duran kredi kartları notun aşağı çekilmesine neden olur.

İlgili Haberler