Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalı?

Yaygın şekilde kullanılan kredi kartları her ne kadar hayatın sıradan bir parçası haline gelse de kullanım sırasında yapılan yanlışlıklar ödemelerinizi zorlaştırabilir, hatta daha da kötüsü kredi notunuzu etkileyerek ileride kredi çekmenizi imkânsız hale getirebilir.
Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalı?

Kolaylık sağladığı düşünülen ancak uzun süre borç içinde kalmanıza neden olan kartları kullanmadan önce bazı uyarılara dikkat etmekte yarar var.

Ödemesini Dikkate Alarak Harcama Yapın

Az ya fazla harcama yaparken kredi kartınızın geri ödemesi olduğunu unutmayın. O an için nakit para vermemek ve sonraki aya ödeme yapma şansınızın olması her ne kadar cazip görünse de bu para bir şekilde ödenecektir. Üstelik gecikme olması halinde banka faiziyle beraber bu parayı geri alır. Basit bir planlama yaparak büyük borçlar altına girmeden, hayatınızı zorlamadan kredi kartı kullanımı mümkündür.

Kredi Notunuzu Dikkate Alın

Birçok kişi kredi kartının kredi notu üzerindeki etkisini düşünmeden harcama yapar. Bu da ilerleyen zamanlarda kredi çekmek istenildiğinde sorun olarak karşınıza çıkar. Kredi kartı borcu ödemelerinin bir gün bile gecikmesi puanın düşmesine neden olacaktır. Ayrıca asgari ödemenin devamlı olması, yani uzun süre sadece ana borcun asgarisinin ödenmesi de kredi notu açısından olumsuzluk yaratır.

Kart Aidatı Yasalarını Takip Edin

Kartların yıllık kullanım ücretleri konusunda yasal değişiklikler gündeme gelebiliyor. Konuyla ilgili netlik olmadığı için takipte olmanız boşuna ödeme yapmaktan kaçınmak adına önemlidir.