Korku (Vix Endeksi) Endexi Nedir, Ne İşe Yarar?

Borsa içinde var olmak isteyen kişilerin en çok soruları sorular arasında korku (vix endeksi) endexi nedir, ne işe yarar gibi sorular gelmektedir.
Korku (Vix Endeksi) Endexi Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu temin hakkında bilgileri olmayan kişiler kimi zaman beklenmeyen hatalar yapabilmektedirler. Korku endeksinin ne anlama geldiğini bilmek ve bu alanda yatırımyapmadan önce mutlaka bu konuya önem vermek gerekmektedir. Korku endeksi genel olarak piyasalardaki korkunun derecesini ölçen bir endekstir.

Yatırım yapmak isteyen kişiler her zaman için ilk adım olarak satı almak istedikleri ürünler hakkında piyasa genelinde görülmekte olan tepkileri ve korku endeksini araştırmalıdırlar. Örneğin altın almak isteyen bir kişi bu alanda dünya genelinde kullanıcıların verdikleri kararları takip etmeli ve yapacakları bu yatırımın mantıklı olup olmadığını anlamak zorundadırlar. Bu şekilde yapılan tüm işlemler insanların daha doğru seçimler yapmalarını ve daha mantıklı adımlar atmalarını sağlayabilmektedir.

Borsanın En Önemli Terimleri

Korku endeksinin bazı seviyeler vardır ve birçok kişi bu seviyelere göre kararlarını vermektedirler. Örneğin yapılan araştırmalarda korku endeksinin %30’un üzerinde olması o an da yatırım yapmanın doğru olmadığı ve piyasa genelinde bir güvensizlik havasının olduğu anlamına gelmektedir. Bu gibi durumlarda deneyimli kişiler yatırım yapmanın doğru olmadığını ve bir süre daha beklemenin daha doğru olacağını düşünmektedirler. Bunun yanında %20 üzerinde olması da yatırım için doğru zaman olduğunu ve mutlaka doğru ürünlerin belirlenip geleceğe dönük bir adım atılması önerilmektedir.

Korku endeksi yorumlama konusunda deneyimli olan kişiler her zaman için bu bilgiler ile daha kısa zaman içinde daha doğru seçimler yapabileceklerini de bilmektedirler. Bilgiler olmayan kişiler ise mutlaka korku endeksi hakkında bilgiler olan kişilerin yardımlarını almalıdırlar.