İsrail'den ALTIN VURUŞ! İran'ı değil piyasayı bombaladı DOLAR altın uçtu bitcoin çakıldı

Altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü rekor kırdı dolar yükseldi bitcoin düştü. Piyasalarda İsrail İran savaşı depremi yaşandı.
İsrail'den ALTIN VURUŞ! İran'ı değil piyasayı bombaladı DOLAR altın uçtu bitcoin çakıldı

İsrail'den ALTIN VURUŞ! İran'ı değil piyasayı bombaladı DOLAR altın uçtu bitcoin çakıldı - Dünya büyük bir ekonomik darboğazdan geçerken yaşanan sorunlara eklenen savaşlar da ekonomik yükü arttırmıştı. İlk olarak Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaş sonrasında Orta Doğu'ya sıçramıştı.

Hizbullah tarafından İsrail'de gerçekleştirilen müzik festivaline yapılan saldırı ile savaş başlamış, İsrail sonrasında bu saldırıyı gerekçe göstererek Filistin'e karşı savaş açmıştı. Filistin'e başlatılan savaş tüm bölgeyi karıştırmış aynı zamanda beraberinde büyük bir insanlık dramı yaşanmasına neden olmuştu.

ONS ALTININ FİYATI TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI GRAM ALTIN TARİHİ SEVİYEYE YÜKSELDİ!

İsrail'in İran'a saldırı gerçekleştirdiğine yönelik haberler altında yeni zirveleri beraberinde getirdi. Kriz dönemlerinde 'güvenli liman' olarak görülen altının ons fiyatı Asya piyasalarının açık olduğu saatte 2.374 dolardan 2.415 dolara kadar yükseldi.

İran-İsrail gerilimi Fed'e yönelik beklentilere rağmen altın fiyatlarında rekor seviyenin görülmesini sağladı. Yurt içinde de dolar/TL'nin de 32.60'ı geçmesiyle serbest piyasada gram altın 2.540 lirayla yeni zirvesini gördü. Ons fiyatındaki geri çekilmenin ardından gram altın sabah saatlerinde 2.505 liradan işlem gördü.

altin.jpg

dolar-kuru.jpg

Dolar kurunda yaşanan yükseliş sonrasında kur 32,5977 TL seviyesini görerek 33 TL rekorunu test ederken gram altının fiyatı ise 2 bin 505 TL seviyesi ile tarihi rekorunu kırdı. An itibari ile gelen yoğun satış baskısının ardından gram altının fiyatı 2.498 liraya çeyrek altının fiyatı ise 4 bin 334 TL'den işlem görüyor.