İller Bankası Açıkladı: Uşak Belediyesi en az borcu olan beş belediye arasında

İller Bankası, borcu olan belediyelerin listesini açıkladı. Uşak Belelediyesi Türkiye’de borcu en az olan beş belediye arasında yer aldı.
İller Bankası Açıkladı: Uşak Belediyesi en az borcu olan beş belediye arasında

İller Bankası, borcu olan belediyelerin listesini açıkladı. Türkiye genelinde kredi borcu olan belediyeler içerisinde 26 milyon lira ile Uşak Belediyesi en az borcu olan beş belediye arasında yer aldı.

Sözcü' Gazetesi’nden Kamil Elibol'un haberine göre, Bursa Belediyesi’nin 1 milyar 73 milyon lira, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 821 milyon lira, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 805 milyon, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ise 614 milyon lira kredi borcu olduğu belirlendi.

"En Az Borçlu Belediyeler"

İller Bankası verilerine göre, kredi borçları en düşük 5 il arasında, Uşak (26 milyon lira), Muş (21 milyon lira), Tunceli (16 milyon lira), Artvin (15 milyon lira) ile Iğdır Belediyesi (15 milyon lira) yer aldı.

Türkiye'de 81 il belediyesinin kentsel ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla uluslararası standartlarda proje üretmek ve geliştirmek için İller Bankası'ndan 2016 yılı içerisinde 15 milyar 42 milyon lira kredi kullandığı anlaşıldı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi/ Kamil Elibol