Hisse Senetleri Nasıl Alınır-Satılır?

Borsada faaliyet gösteren şirketlere ait hisse senetleri yatırımcılar tarafından alınıp satılabilmektedir. Bu sayede alım-satım işlemleri arasındaki değer kazanımı da yatırımcıya kar olarak kalmaktadır.
Hisse Senetleri Nasıl Alınır-Satılır?

Peki, bu işlemler nasıl yapılıyor diye merak ediyorsanız sizlere ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde ifade edelim.

Aracı Kurum Seçimi

İlk olarak bir aracı kurum seçmeniz gereklidir. Bu aracı kurum ise bankalardan bir tanesi olabilir. Bankayı belirledikten sonra hesabınızı açarak bu hesaba para yatırmalısınız. Bu yatırdığınız para satın alacağınız hisse senetleri için kullanılacaktır.

Alım Emri Verme

Yatırım hesabı açıp hesaba da para yatırdıktan sonra yapılması gereken hisse senedi satın almaktır. Bunun için bankanın internet bankacılığını ya da mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Zira her bankanın borsa için özel bir modülü bulunmaktadır.

Bu aşamada artık dilediğiniz hisseden satın alabilir dilediğiniz hisse senedinizi de satabilirsiniz. Bu kapsamda iyi bir şekilde piyasa araştırması yapmanızı da sizlere tavsiye etmekteyiz. Zira bir şirketin tüm işlemleri borsadaki değerini yakından ilgilendirmektedir. Bu sebeple tüm ayrıntılara vakıf olarak satın alma işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Hisse senedi satın alma işleminden sonra yapmanız gereken değerinin yükselmesini beklemek ve ardından da sizi tatmin eden bir değere ulaştığında da satış yapmaktır. Bu satış için otomatik bir emir de verebilirsiniz. Dolayısıyla siz sisteme girmeseniz de hisse senedinin değeri istediğiniz noktaya ulaştığında otomatik olarak satış gerçekleşecektir.