Gram altının 3.300 TL olacağı tarihi açıkladı!

Altın piyasasına dair yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Kuyumcular altın fiyatlarına dair keskin uyarılarak yaparken altın fiyat tahminlerini de açıkladılar. Altın fiyatları ne kadar olacak?
Gram altının 3.300 TL olacağı tarihi açıkladı!

Altın son dönemlerde en çok konuşulan finansal araçlarından olmayı sürdürüyor. Altın yatırımı yapanlar ve yapmak isteyenler altın piyasasını sürekli olarak takip ediyorlar. Fiyatlar ise oldukça dengesiz bir hal aldı. Bir anda yükseliş trendine girebilen altın aynı şekilde bir anda da düşüş trendine girebiliyor. Altın fiyatları ile alakalı olarak en dikkat çeken açıklamalar ise yine kuyumculardan geldi.

UZUN SOLUKLU YATIRIM!

Altın yatırımcısının bir süre beklemesi gerektiğini söyleyen kuyumcu esnafı Besim Çolak, “Altın yatırımı bilindiği gibi uzun soluklu yatırımlardır. Uzun vadeli altın yatırımı yapıp da zarar ettiğini dünyada kimse iddia edemez. Altın sürekli fiyatını yükseltir. Ancak her piyasada olduğu gibi altın piyasasında da inişli çıkışlı fiyatlamalar olabilir. Bunun için de altın yatırımcısı ani kararlar vermemeli. Kısa vadeli altın yatırımı yapıp para kazanma çabası içinde olanlar boşa uğraşırlar. O yüzden biz bekleyin diyoruz.” dedi.

ALIM FIRSATINI KAÇIRMAYIN!

Altın fiyatlarında her gerilemenin alım fırsatı olduğunu söyleyen Besim Çolak, “Altın fiyatlarında her düşüşü alım fırsatı olarak söylüyoruz. Bunun bir nedeni var. Altın öyle bir piyasadır ki eğer fiyat bir yere yükselmiş ve geri çekilmişse o dokunduğu yere yeniden gidecektir. Bugün fiyatlara baktığımızda çok önemli bir alım fırsatı verildiğini görüyoruz. Bunu değerlendirenler kazançlı çıkacaklardır. Altını olan bugünlerde satmasın, altın alacak olanlar da bir saniye bile beklemesinler.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN FİYAT BEKLENTİSİ

Gram altın için fiyat tahmini yapan Besim Çolak, “Gram altında 2.740 TL fiyatını görmüştük. Bu fiyat şu anda biraz uzak görünse de imkansız değil. Altın düştüğü yere yeniden yükselecek ve orada da kalmayacak daha üst seviyelere ulaşacak. Gram altın için yıl sonu fiyat beklentimiz 3.300 TL’dir. Bugün altın alanlar yıl sonunda elde edecekleri kazancı hesapladıklarında ne kadar iyi bir iş yaptıklarını o zaman görecekler.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.