Gece yarısından itibaren 81 ilde geçerli 63 TL birden İNDİRİM geliyor! Resmen açıklandı

Zam yağmuruna kısa bir indirim molası veriliyor gece yarısından itibaren 81 ilde geçerli 63 TL birden indirim geliyor. İşte müjde gibi haber!
Gece yarısından itibaren 81 ilde geçerli 63 TL birden İNDİRİM geliyor! Resmen açıklandı

Gece yarısından itibaren 81 ilde geçerli 63 TL birden İNDİRİM geliyor! Resmen açıklandı - Türkiye'de son dönemde yaşanan zam fırtınası cepleri yakmaya devam ederken vatandaşa küçükte olsa rahat bir nefes aldıracak indirim haberi son dakika duyuruldu.

Yapılan açıklama ile brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından iç sektörde akaryakıta indirim yapılacağı açıklandı. Dolar kurunda yaşanan yükselişe rağmen brent petrolde yaşanan düşüş nedeniyle iç piyasada beklenen ilk indirim motorine geldi.

MOTORİNE İNDİRİM VAR MI, BENZİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Ortadoğu'da yaşanan gerilimin azalması, İran ve İsrail geriliiminde gevşeme yaşanması yani savaş tamtamlarının durması ile brent petrol fiyatında gevşeme yaşanmaya başlanmıştı. Yaşanan düşüşün ardında beklendiği üzere akaryakıta ilk indirim haberi motorine geldi.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. 23 Nisan'ın resmi tatil olmasından dolayı fiyat değişimi gerçekleşmeyecek. Fiyatlarda sert bir yükseliş olmadığı takdirde ise 25 Nisan 2024 Perşembe gününden geçerli olmak üzere motorine 1 lira 40 kuruş civarında indirim bekleniyor.

po-motorin.jpg

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 42 lira 18 kuruştan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 43 lira 58 kuruştan satılıyor. Ankara'da motorinin litresi 43 liradan satılırken benzinin litresi ise 44,42 TL olarak olarak uygulanıyor. Söz konusu indirim nedeniyle sürücülerin bir depoda maliyeti 63 TL ucuzlayacak. Bu nedenle akaryakıt almak isteyenlerin bu saati beklemeleri gerekiyor.