Fırıncılardan yeni karar! Madeni 5 10 25 50 kuruş 1 TL bozuk para getirene ekmek bedava oldu

Son dönemde piyasada büyük bir bozuk para krizi yaşanırken madeni para bulmakta zorlanan fırıncılar yeni bir karara imza attı. Bozuk para getirenlere ekmek bedava oldu.
Fırıncılardan yeni karar! Madeni 5 10 25 50 kuruş 1 TL bozuk para getirene ekmek bedava oldu

Fırıncılardan yeni karar! Madeni 5 10 25 50 kuruş 1 TL bozuk para getirene ekmek bedava oldu - Madeni paraların basım maliyetlerinin rekor seviyeye ulaşması, Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybı piyasada büyük bir bozuk para krizi yaşanmasına neden olmuştu.

Piyasada bozuk para bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken bozuk para sirkülasyonunun en hızlı yaşandığı fırınlar, bakkallar, dolmuşlar ve büfeler bu sıkıntıyı en derinden etkileyen alanların başında yer almıştı. Süreçte bankalardan da bozuk para bulamaz hale gelen esnaf kendi çözümünü üretmeye başlarken bozuk para getirenlere bedava ekmek dönemi başladı.

BOZUK PARA GETİRENE EKMEK BEDAVA OLDU!

Çorum Sungurlu’da bir fırın işletmesinin madeni para sıkıntısını gidermek için ürettiği çözüm dikkat çekti. İş yerinin camına “90 TL madeni para getirene 1 ekmek bedava” yazısı asan esnaf, bu sayede hem bozuk para sıkıntısını giderdi hem de vatandaşa destek oldu.

ekmek-karari.jpg

İşletme sahibi Aytekin Şahan, bozuk para getirene ekmek hediye ettiklerini ifade ederek, “Bozuk para konusunda büyük bir sıkıntımız vardı, bankalardan da istediğimiz halde bozuk para temin edemiyorduk. Türkiye’de bunun örnekleri olduğu için biz de deneyelim dedik” şeklinde konuştu.

Daha öncede farklı şehirlerde benzer açıklamalar yapılırken bazı esnafın da para bütünlerken fazla para ödeme yoluna gitti ortaya çıktı. Örneğin hepsi madeni 50 kuruş ve 1 TL'den oluşan bozuk para 100 TL getiren kişilere esnafın 120 TL ödeme yaparak bu bozuk paraları satın aldıkları belirtiliyordu. Bozuk para krizine karşı darphane tarafından alınacak olan yeni önlemler bekleniyor.