EMEKLİYE MÜJDE! Temmuz zammı erken açıklandı 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı tablosu ortaya çıktı

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu Temmuz zammı için beklenen rakam bu sefer erkenden açıklandı. 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı tablosu ortaya çıktı işte o rakamlar...
EMEKLİYE MÜJDE! Temmuz zammı erken açıklandı 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı tablosu ortaya çıktı

EMEKLİYE MÜJDE! Temmuz zammı erken açıklandı 4A 4B 4C zamlı emekli maaşı tablosu ortaya çıktı - Artık ay sonunu getiremez hale gelen emekliler hükümetten Temmuz ayı öncesi ara zam beklemiş ancak 31 Mart seçimlerine rağmen hükümet Temmuz ayını işaret etmişti.

Yapılan tüm çağrılar boşa çıkarken emekliler ise bu kadar beklemelerinin karşılığı olarak hükümetten Temmuz ayında yüksek bir zam beklediklerini ilan etmişlerdi. Merkez Bankası tarafından açıklanan yıl sonu enflasyon tahmini ile Temmuz ayı zammı için iki rakam netleşti. Emeklilere Temmuz'da ne kadar, yüzde kaç zam gelecek?

EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMA! TEMMUZ 2024 EMEKLİ MEMUR, SSK BAĞKUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyonu ile birlikte 3 aylık enflasyon rakamı belli oldu. 3 aylık enflasyonun yüzde 15 çıkmasının ardından Nisan, Mayıs ve Haziran olmak üzere 3 veri daha beklenecek. Bu veriler sonrası 6 aylık enflasyon ortaya çıkacak ve bu rakamlara göre refah payı masaya yatırılacak. Bunların dışında 10 bin TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı için yeni düzenleme bekleniyor.

emekli-maasi.jpg

TEMMUZ'DA EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLUR / OLACAK?

6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,47'e göre hesap yapıldığında en düşük emekli maaşı 12500 TL civarında belirlenecek. En düşük emekli maaşı için 2. formül En düşük emekli maaşı için en güçlü 2. senaryo ise 1 yıllık enflasyon beklentisi hesabı oldu. Burada Haziran sonrası yıllık enflasyonun yüzde 35-40 bandına oturması bekleniyor.

Bu formül üzerinden hesaplama yapıldığında ise en düşük emekli aylığının 13 bin 500 TL -14 bin TL bandında olabileceği ifade edildi. Memurlar ve emekliler yüksek zam beklentisi içerisine girerken yeni rakam TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile Temmuz ayının ilk haftası içerisinde netleşmiş ve kesinleşmiş olacak...