Emekli olamayanlara SGK fırsatı! 3600 günü olana emekli maaşı bağlanacak!

SGK sisteminde emeklilik koşullarını herkesin tamamlaması mümkün olmuyor. Bazı sigortalılar bu şartları yerine getiremedikleri için emekli olamıyorlar. Onlar için SGK’nın yeni bir fırsatı açıklandı.
Emekli olamayanlara SGK fırsatı! 3600 günü olana emekli maaşı bağlanacak!

Türkiye’de çalışma hayatında çeşitli sorunlar yaşanırken çalışanlar emekli olmak istediklerinde de farklı sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Emekli olmak için istenen koşullar bazı çalışanlar için ağır olabiliyor. Uzun yıllar çalışan sigortalılar emekli olamayacaklarına dair büyük bir endişe içerisinde kendilerini buluyorlar. Ancak SGK bazı çalışanlar için emekliliği oldukça kolaylaştırıyor. Bu sistem sayesinde emekli olma ihtimali olmayanlar bir anda emekli maaşına bağlanınca mutluluktan havaya uçuyorlar.

DÜŞÜK PRİM İLE EMEKLİLİK SİSTEMİ!

SGK düşük primler ile emeklilik imkanı sağlamaya başladı. Buna göre kişilerin sigorta türlerine ve prim gün sayılarına göre normal koşulların çok altında emekli olmaları sağlanıyor. Bunun istenen tek koşul ise yaş şartının sağlanması oluyor. Yaş şartını tamamlayanlar belirli koşullarda eksik prim günlerine rağmen emeklilik hakkı elde ediyorlar. SGK’ya emeklilik başvurusu yapan kişilerin bu başvuruları onaylanarak hemen emekli maaşları bağlanıyor.

3600 GÜN İLE KİMLER EMEKLİ OLUYOR?

3600 prim günü ile SGK emeklilik hakkı sağlıyor ama bu hakkın kullanılabilmesi için 8 Eylül 1999 ve öncesinde ilk defa sigortalı olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan SSK’lılar 3600 prim gününe sahipseler emekliliklerine onay çıkıyor. Bu şekilde emekli olma hakkı elde edenler en kolay şekilde emekli olmanın mutluluğunu da yaşıyorlar.

4500 PRİM GÜNÜ İLE EMEKLİLİK PİYANGOSU KİMLERE VURUYOR?

4500 prim günü emekli olabilmek için ise 8 Eylül 1999 sonrasında ilk defa sigortalı olmak şartı aranıyor. Sigorta başlangıçları Bağkur olup son yıllarda SSK primi ödeyerek SSK’nın emeklilik şartlarına tabi olanlar da bu haktan yararlanabiliyorlar. Şartları karşılayanların 4500 prim günü ödemeleri varsa SGK emeklilik işlemlerini tamamlayarak kısa sürede emekli maaşlarını bağlıyor.

5400 PRİM GÜN İLE EMEKLİ OLACAKLAR KİMLER?

5400 prim günü ödemesi yapan ama emeklilik hakkını elde edememiş olan Bağkur sigortalıları SGK’nın bu sistemi ile emekli olma imkanı buluyorlar. Normal koşullarda güncel uygulamaya göre bu kişilerin emekli olabilmek için 9000 prim günü ödemelerinin olması gerekiyor. Ancak bu sistem ile 5400 prim günü ile emekli olmak mümkün oluyor.

YAŞ ŞARTINA AYRICALIK YOK!

3600, 4500 ve 5400 prim günü ile emekli olabilmek için yaş şartının sağlanması gerekiyor. Bu şart sağlanmadıkça SGK kimseye bu özel emeklilik hakkını vermiyor. Kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşında bu hakkı elde edebiliyorlar. Böylece bu kişilerin yıllarca ödemiş oldukları primler boşa gitmiyor ve emekli oluyorlar.