Emekli Maaşları Temmuz’da Ne Kadar Olacak

Ülkemizde 2018 yılı itibari ile 12 milyonun üzerinde emekli vatandaşımız bulunmaktadır. Ve birçok emekli vatandaşımız aldığı emekli maaşı oranlarını yeterli bulmamaktadır.
Emekli Maaşları Temmuz’da Ne Kadar Olacak

Şu an itibari ile ülkemizde en düşük emekli maaşı 1401 TL durumundadır.

Ve birçok emekli aldıkları bu paranın geçimlerini sağlamaya yetmediklerini beyan etmektedirler. Ülkemiz şartlarında emeklilerimizin bu şikayetlerinde pekte haksız olmadıkları görülmektedir. Özellikle büyük şehirlerdeki kira ve diğer giderler düşünüldüğün birçok emeklimiz hayli zorlanmaktadırlar.

2018 Temmuz Emekli Maaşı Zam Oranları

Ülkemizde zam oranları 2 yıllık periyotlarda halinde belirlenmektedir. Hükümet ile sendikalar arasındaki gerçekleştirilen "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri" neticesinde, kamu çalışanları ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 3,5; 2019 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam yapılması konusunda taraflar uzlaşması sonucu alınan kararlar Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Ülkemizde memur ve işçi emeklileri zam oranlarında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Memur emeklileri de toplu sözleşme ile oluşan enflasyon farkını da alırken işçi emeklileri 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam almaktadırlar. Bu durumda her iki tarafta aynı oranda zam almaktadır.

2018 yılı için açıklanan zam oranı ise yüzde 3,5 oranında açıklamıştır. Ülkemizde ocak ve şubat aylarında gerçekleşen TÜFE enflasyon oranları ise sırasıyla 1,02 ve 0,73 olarak gerçekleşmiştir. Yani bu 2 ayda 1,75 oranında enflasyon oranı gözlemlenmiştir. Artışın bu hızıyla devam etmesi durumunda ise yüzde 5,25’lik bir oran çıkmaktadır. 2018 Temmuz emekli maaşı zam oranları bu rakamlara göre 5,25 civarında oluşması beklenmektedir. Bu durumda ortalama olarak memur maaşlarına 70 ile 120 tl arası bir zammın gelmesi anlamına gelecektir.