Ehliyeti olanlara Mayıs ayı uyarısı geldi! Acil 15 TL yatırmayanlara para trafikten men ve puan cezası

Ehliyeti olanlar için İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Aktarılan son habere göre artık ehliyeti olan o kişilerin acil olarak 15 TL yatırması gerekiyor. Aksi durumda rekor para, trafikten men ve puan cezası kesilecek.
Ehliyeti olanlara Mayıs ayı uyarısı geldi! Acil 15 TL yatırmayanlara para trafikten men ve puan cezası

İçişleri Bakanlığı pandemi dönemin yayımladığı duyurusunda ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını duyurmuştu. O süre bu yıl sona erecek. Peki, ehliyet yenileme son tarih ne zaman, ehliyet yenileme kimler için geçerli, süreç nasıl ilerleyecek?

SİSTEM RANDEVULU İLERLİYOR

Ehliyetini yenilenecek olan vatandaşların ilk olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden randevu alması gerekiyor. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’nın belirttiği evrakları hazırlayarak ehliyetlerini kısa bir süre içerisinde yenilemesi gerekiyor. Aksi durumda para cezasının 13 bin TL’den fazla olacağı ifade ediliyor.

15 TL PARA ÖDENMESİ GEREKİYOR

Eski tip ehliyeti olanların, ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Bu sebeple vatandaşların 31 Aralık 2024 tarihine kadar harekete geçmesi ve ehliyetlerini yeniletmesi gerekecek. Aksi durumda 15 TL ödemeyenlerin 13 bin TL ödeyeceği ifade edildi. İçişleri Bakanlığı bu konuya ilişkin 19 Ekim 2022 tarihinde bir açıklama yapmıştı. Eski tip ehliyetlerin bu sebeple 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerekiyor.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenilemek için sadece randevu almak yeterli değil. Bunun yanı sıra istenilen birtakım evrakları da hazırlamak gerekiyor. İstenilen evrakların tam listesi şu şekilde:

  • TC kimlik kartı
  • Biyometrik fotoğraf
  • Tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık raporu
  • 15 TL yatırıldığını gösteren denk (Harç ve değerli kağıt ücreti)
  • Sağlık raporu içerisinde yoksa kan grubu belgesi
  • Eski tip ehliyet
  • Adli sicil belgesi (E-devlet üzerinden alınabilir)

Bu evraklarını hazırlayanlar nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu alarak ehliyetini yenilemek için süreci başlatabilir. Ehliyet yenilemek isteyenler için yapılan son açıklamada işlemlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.