Dogecoin Nedir ve Satın Alma Yöntemleri

Son zamanlardaki hızlı yükselişi ile dikkat çeken dogecoin, şaka para olarak ortaya çıksa da oldukça yüksek işlem hacmine sahip. 2013 yılında piyasaya sürülerek bir efsaneye dönüşen dogecoin, yine aynı yıl meşhur olan dog simgesini kullanıyor.
Dogecoin Nedir ve Satın Alma Yöntemleri

Bu para birimini bu kadar meşhur yapan şey ise piyasadaki işlem hacmi. Çünkü en çok alınıp satılan sanal para birimlerinin başında dogecoin geliyor. Piyasada dolaşım hacmi 100 milyar birimden daha fazla. Yani Bitcoinden yaklaşık 80 kat daha fazla piyasa hacmi yüksek.

Kısaca dogecoin nasıl ortaya çıktı sorusunu yanıtlarsak yazılımcı Billy Markus tarafından kripto paralara ilgiyi arttırmak için ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Yani piyasada yarışmak için çıkan bir sanal para değildi. Ancak gençlerin yoğun ilgisi sayesinde piyasada ilgi gördü. Çalışma sistemi ise litecoine benzemektedir.

Dogecoin Nasıl Alınır?

Dogecoin, Bitcoin kadar yaygın olmadığı için güvenilir site bulmak zordur. En güvenilir yer dogecoinin resmi web sitesi olmaktadır. Bu siteye girdikten sonra Home- Statistics -APIWallet sekmelerinin olduğu yerden Wallet sekmesine tıklayın. Önünüze New Wallet - Existing Wallet - Paper Wallet şeklinde 3 seçenek çıkacaktır. Yeni hesap açmak için New Wallet seçeneğini, hesabınız varsa da Existing Wallet seçeneğini tıklayın.

Yeni cüzdan oluşturmak için e mail adresi ve şifre girmelisiniz. Create Wallet butonuna tıklayarak devam edin. Cüzdan oluşunca işlem yapmaya devam edebilirsiniz.