Dev zam resmen açıklandı! Meclis onayladı fiyatı 2.500 TL'den 8 bin liraya fırladı

Enflasyon nedeniyle peş peşe güncellemeler gelirken rekor zamlar vatandaşın belini büküyor. Yeni zam resmen açıklandı fiyatı 2.500 TL'den 8 bin liraya fırladı vatandaş şaşkın...
Dev zam resmen açıklandı! Meclis onayladı fiyatı 2.500 TL'den 8 bin liraya fırladı

Dev zam resmen açıklandı! Meclis onayladı fiyatı 2.500 TL'den 8 bin liraya fırladı - Fiyatlarda yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken vatandaş artık hangi zammı takip edeceğini şaşırdı. Zamlar peş peşe açıklanırken bu zamlara bir yenisi daha eklendi.

Efeler Belediyesi meclisi tarafından onaylanan zam kararı vatandaşı şok etti. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin Mayıs ayı belediye meclisinde gündeme getirilen ve oy çokluğu ile kabul edilen Efeler Belediyesi'ne ait gündüz bakımevlerinin fiyat güncellemeleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Belediyelerin kar etme kaygısı olmaz, tek amacı hizmet etmektir" dedi.

AYDIN'DA SON YILLARIN EN BÜYÜK ZAMMI AÇIKLANDI!

Gündüz bakımevlerinin her ay 2,5 milyon TL zarar ettiğini kaydeden Yetişkin, "5 gündüz bakımevinin bugünkü rakamlarla aylık 3 milyon 884 bin 394 lira gideri var. Toplam gelirimiz ise 1 milyon 508 bin TL. Bu gündüz bakımevlerimiz her ay 2,5 milyon zarar ediyor. Zararımız elbette olabilir ancak bunu da minimuma indirmeye gayretimiz var. Şu anda 2 bin 500 TL olan gündüz bakımevimizin ücretine yemek de dahil. Bu 8 bin TL olarak belirlenen yeni rakamlara da yemek de dahil. Yani çok olduğu düşünülebilir ama ekonomik ortamda diğer özel kreşlerin çok daha yüksek rakamlarda değerlendirmeleri oluyor. Ondan dolayı biz bunu da düşünerek bir çalışma yaptık. Elbette ki vatandaşımız 2 bin 500 TL'den 8 bine çıktığını düşünerek bir tepki göstermiş olabilir. Çok normaldir. Biz bunları süreç içerisinde tüm kamuoyunu bilgilendirerek durumu anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Fiyat artışı için önceden velileler bilgi verdiklerini ve artışı bir anda yapmadıklarını vurgulayan Başkan Yetişkin her gündüz bakımevinde sınıflarda 2 öğretmen bulunduğunu ve yemekte verildiğini belirterek fiyatların makul olduğunu savundu. 2 bin 500 liradan 8 bin liraya yapılan artış ise vatandaşları şok etti.