Daha ucuzu yok! Volkswagen Polo ÖTV'siz 628.000 TL'ye satışta!

Sıfır kilometre otomobil satın alacaklar için ÖTV’siz fiyatlar belli oldu. Volkswagen Yeni Polo 628.000 TL fiyatla satışa çıktı.
Daha ucuzu yok! Volkswagen Polo ÖTV'siz 628.000 TL'ye satışta!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında oldukça hareketli günler yaşanmaya başlandı. Sektörde araç satışlarının bıçak gibi kesildiği bildirilirken meydana gelen daralmanın otomobil sektöründe krize dönüşmesinden endişe ediliyor. Otomobil firmaları da araç satışlarını artırabilmek için özel uygulamalara ve yeni kampanyalara yöneliyorlar. ÖTV’siz satışlar da bu aşamada bir seçenek oluyor. Firmalar ÖTV’siz satışlardan da yararlanarak bu olumsuz piyasa ortamından çıkmak istiyorlar.

ÖTV’SİZ SATIŞLAR NASIL YAPILIYOR?

Otomobillerde ÖTV’siz satışların nasıl yapılabildiği çoğu kişinin merak ettiği konu oluyor. Normal koşullarda ÖTV sıfır kilometre otomobillerin fiyatında olması gereken bir vergi kalemi olarak biliniyor. Ancak devlet bu vergiden özel durumlarda vazgeçebiliyor. Bu da belirli bir kurala bağlanmış durumda. Bu kuralların gerçekleşmesi şartıyla sıfır kilometre araçların satışında ÖTV kesinlikle alınmıyor.

ÖTV muafiyeti için aranan ilk şart bu aracı alacak kişinin en az yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olması oluyor. Yani bu muafiyet herkese açık bir konu değil. Bu koşul sağlandıktan sonra ÖTV dahil fiyatı 1.591.200 TL’yi aşmayan otomobiller ÖTV’siz bir şekilde satılıyorlar. Her otomobilde ayrı bir ÖTV uygulaması bulunduğu için ne kadarlık bir fiyat indirimi olacağı modelden modele hatta aynı modelin versiyonları arasında bile değişebiliyor.

ÖTV’SİZ VOLKSWAGEN POLO SATIŞLARI

ÖTV’siz bir şekilde otomobil satın almak hakkı olanlar için Volkswagen firması ÖTV muafiyetli fiyatları açıkladı. Firmanın çok satan modellerinden olan Volkswagen Polo şu anda liste fiyatından 1.109.000 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti devreye girince bu aracın fiyatı 628.000 TL’ye düşüyor. Bu fiyat da taşıt kredisi desteği ile firmaya ödenebiliyor. Oldukça kolay bir şekilde satın alınabilen Volkswagen Polo için en uygun fiyatlı satın alma bu yolla gerçekleşebiliyor.