Cumhur İttifakı'ndan açıklama! En düşük emekli maaşına 7.000 TL zam mı geliyor?

Emekli maaş zamları ile alakalı olarak Cumhur İttifakı’ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. En düşük emekli maaşının asgari ücret ile eşitlenmesi istendi.
Cumhur İttifakı'ndan açıklama! En düşük emekli maaşına 7.000 TL zam mı geliyor?

Emekli maaş zamları gündemden düşmüyor. Çok sayıda emeklinin 10.000 TL maaşa mahkum edilip bu aylıklarla geçinmeleri istenirken yaşanan bu durum Cumhur İttifakı içerisinde bile rahatsızlığa neden oluyor. Türkiye’deki ekonomik sorunların nedeninin emekliler olmadığı ve bunun faturasının da emeklilere yüklenmemesi gerektiği dile getirilirken emekli maaşlarına zam ile alakalı olarak öneriler de geliyor.

Emekli maaşları ile alakalı olarak son olarak Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici açıklamalarda bulundu. Emeklilere geçtiğimiz yıl büyük bir haksızlık yapıldığının altını çizen Mustafa Destici o gün de bu duruma itiraz ettiklerini söyleyerek bugün de aynı noktada durduklarını söyledi.

EMEKLİLERE HAKSIZLIK YAPILDI

Emeklilerin maaşlarına dair sorunları dile getiren Mustafa Destici, “Geçtiğimiz yıl, 2023 temmuz ayında emeklilerimize büyük bir haksızlık yapıldı. Memurların, kamuda çalışan işçilerin maaşları birkaç kat artarken maalesef emeklilerimizin maaşları yerinde saydı. Bir kök maaş hikayesi çıkardılar, 7.500 TL olan maaş milyonlarca emeklimiz için 7.500 TL’de kaldı. O zaman bunun doğru olmadığını söyledim. Bugün de aynı noktada duruyorum. Bu doğru değildir, emeklilerimiz daha yüksek tutarlı maaşları hak etmektedirler.” dedi.

ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN!

Emekli maaşlarına dair zam önerisinde de bulunan Mustafa Destici, “Geçmişte yapılan haksızlıkları artık telafi etmek gerekiyor. En azından bu temmuz ayında emeklilerimizin bu hak mağduriyetleri ortadan kaldırılmalıdır. En düşük emekli maaşı en azından asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Bunun yanında emeklilerimize Kurban Bayramı öncesinde en azından 10.000 TL bayram ikramiyesi verilsin ki emeklilerimiz kurban kesebilsinler. Bunun yanında temmuz ayında memurlara yapılacak olan zam kadar da asgari ücretlilere de zam yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasına ilişkin geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Vedat Işıkhan en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesine dair ne bir çalışma olduğunu ne de böyle bir ihtimal olduğunu söylemişti.