Borsacılar ve halka arza katılanlar için 10 Mayıs duyurusu geldi

Halka arzların hızla gündem olduğu ve borsaya katılımın hızla artış gösterdiği bu dönemde pek çok kişi halka arzları araştırmaya devam ediyor. Borsayla ilgilenenler için 10 Mayıs duyurusu geldi.
Borsacılar ve halka arza katılanlar için 10 Mayıs duyurusu geldi

Son dönemlerde Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan şirketler peş peşe halka arz oluyor. Durum bu şekilde olunca da halka arzlara katılımlarla hızla artış gösterdi. Halka arza katılan ve katılacak olanlar için 10 Mayıs duyurusu geldi.

Aktarılan son habere göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş’nin halka arzına onay verdi. İlk defa halka arza katılım sağlayacak olan firmaların SPK’dan onay aldığı öğrenildi.

DETAYLAR BELLİ OLDU

Konuya ilişkin SPK bülteninde detaylar belli oldu. Sermaye Piyasası kurulu halka arzların yanı sıra ihraç başvurularını da onayladı.

Garanti Faktoring AŞ’nin 318 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusu onaylandı. Diğer yandan, Lider Faktoring AŞ'nin 135 milyon TL, Creditwest Faktoring AŞ'nin 60 milyon TL, Deniz Finansal Kiralama AŞ'nin 775 milyon TL, ING Bank AŞ'nin 250 milyon dolar ve Ülker Bisküvi Sanayi AŞ'nin 550 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurusunu onayladı.

HAREKET PROJE HALKA ARZ NE ZAMAN?

Halka arzlara katılmak isteyenlerin bu noktada ilk araştırdığı konuların başında Hareket Proje halka arz ne zaman? Sorusu oluyor. Firmanın halka arz büyüklüğünü 1,6 milyar TL odluğu öğrenildi. Firmanın 1 lot fiyatının 70 TL olduğu belirtildi. Yıldız Pazar’da işlem görecek olan Hareket Proje’nin işlem tarihi henüz netlik kazanmadı.

YÜK MÜHENDİSLİĞİ HALKA ARZ NE ZAMAN?

SPK’dan onay alan şirketlerden bir diğeri de Yük Mühendisliği oldu. Yük Mühendisliği’nin ne zaman halka arz olacağı henüz belli olmadı. Konuya ilişkin yeni gelişmeler olduğunda sizlere duyuracağız.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.