Borsa Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizler için borsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler konusuna değineceğiz.
Borsa Yatırımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu kapsamda en sık yapılan hatalardan başlayarak kaçınmanız gereken hususları kısa ve öz bir şekilde ifade edeceğiz.

Tek Bir Hisseye Yatırım Yanlışı

Borsada yeni ve acemi olanlar sermayelerinin tamamını bir hisse senedine yatırmayı tercih edebilmektedir. Bu da riskin sabit bir yerde toplanması anlamına gelmektedir ki olası bir değer kaybında çok ciddi zararlar ile karşılaşmak söz konusu olabilmektedir. Bu sebeple sermayeyi birkaç parçaya bölmekte fayda vardır.

Piyasa Takibi

Piyasada yer alan haberleri yakından takip ederek geleceğe yönelik tahminler yapmak son derece önemlidir. Bu kapsamda borsa uygulamalarını aktif bir şekilde kullanmak son derece önem arz etmektedir. Böylelikle hangi hisse senedinin değer kazanacağını çok daha kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz.

Seans Başlangıçlarını Takip Etme

Borsa açıldığı zaman fiyatlarda oynamalar gözlenir. Bu oynamalara bakarak sizler de çıkarımlarda bulunabilirsiniz. Öyle ki piyasanın açılışında yüksek fiyatları test eden bir senet başarılı olamazsa seans ortalarına doğru durum tersine dönebilir. Düşüş gösteren bir senet yükselişe, yükseliş gösteren de düşüşe geçebilir. İşte bu durumlarda işlem hacmine ve işlem miktarına bakarak yaklaşık olarak zirveyi kestirebilirsiniz. Ardından da alım ve satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak ifade etmek gerekirse çeşitli yerlerde bahsedilen borsa tüyoları genellikle vatandaşları mağdur etmektedir. Bu sebeple bunlara itibar etmemenizi tavsiye ederiz.