BES Nasıl İptal Edilir

Sigortalı çalışanlar maaşlarından yapılan kesintiler nedeni ile BES nasıl iptal edilir sorusuna en doğru cevabı aramaktadırlar.
BES Nasıl İptal Edilir

Kulaktan dolma bilgiler ne yazık ki kişileri yanlış yönlendirmekte ve kişiler Bireysel Emeklilik Sistemi’ne dahil olmaktan korkmaktadırlar. Kulaktan dolma bilgiler olarak şunlar söylenebilir:

Yatırımcılar yatırdıkları paraları geri alamıyor, devlet katkı payı içeride kalıyor, BES iptali yapıldığında o güne kadar yatırılan para alınamıyor vb… Bu gibi nedenlerle kişiler BES iptali için başvurularda bulunuyorlar.  Yatırımcıların BES iptalini gerçekleştirmeleri BES kullandıkları bankayı aramaları kadar kolay! Yine bilinen yanlışların düzeltilmesinde fayda var.

BES İptal Edilince Ne Olur

Bireysel Emeklilik Sistemi ödemeleri devam edenler veya etmeyenler tarafından bilinmesi gereken BES iptal edilince ne olur konusudur. BES iptalinde bulunulduğunda yatırımcıların yatırdıkları parayı geri alıp alamayacakları BES ödemelerini ne kadar süre ile ve düzenli olarak gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri ile ilgilidir. Devlet katkı payı her ay düzenli olarak yapılan ödemelere eklenir.

Ancak yatırımcılar en az 3 yıl dolmadan BES iptalinde bulunurlarsa içeride biriken paralarını tamamı ile alamayacaklardır. 3 yılı dolduran yatırımcılar BES iptalinde bulunurlar ise yalnızca yatırdıkları parayı geri alabilme imkanı bulacaklardır. Devlet katkı paylarından yararlanamayacaklardır. Sözleşme süreci boyunca yatırımlarına devam eden yatırımcılar sözleşmesinin bitmesi ile hem yatırdıkları parayı hem de devlet katkı payını tam olarak alabilme imkanına sahip olacaklardır.