BDDK'dan yeni karar! 1.500 TL limiti resmen açıklandı!

Temassız kartlar ile yapılan ödemelerde uygulanan limitin yükseltilmesine karar verildi. Yeni limit belirlenirken bu yeni limit ile temassız ödeme yapılmasına başlanılacak tarih açıklandı.
BDDK'dan yeni karar! 1.500 TL limiti resmen açıklandı!

Türkiye’de kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapılmasına imkan sağlayan temassız ödeme sisteminde yeni bir değişiklik yapılmasına karar verildi. Yükselen enflasyon ile beraber insanlar temassız ödeme yapmak istediklerinde limitlere takılıyorlardı. Limit yetersiz kalınca çoğu kişi temassız ödeme yapıyor ve ödemelerde şifre girilmesi gerekiyordu. Böylece ödeme süreci uzuyor ve çoğu kişi için ek zahmete neden oluyordu. Bu sistemde limit yükseltilmesine dair karar alındığı bildirildi.

BDDK KARARINI AÇIKLADI!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bir açıklama yaparak temassız ödeme sistemi ile alakalı olarak bir düzenleme yapıldığını açıkladı. Şu anda temassız ödeme sisteminde 750 TL limiti uygulanıyor. 750 TL’ye kadar olan ödemeleri temassız ödemeye uygun banka kartı, kredi kartı veya mobil uygulama ile ödemek mümkün. Ancak yapılacak işlem 750 TL’yi aştığında o zaman sistem temassız ödemeye izin vermeyerek şifreli işlem yapılmasını istiyor.

YENİ LİMİT BELLİ OLDU

BDDK’nın aldığı yeni karar ile beraber temassız ödeme sisteminde limit olarak uygulanan 750 TL iki katına yükseltilerek 1.500 TL olarak belirlendi. Yapılan değişiklik devreye girdiğinde ödeme işlemlerinde 1.500 TL’yi aşmayan tutarlar temassız olarak ödenebilecek. Bu da çok önemli bir kolaylık sağlayacak. Fiyat artışlarından dolayı bu kararın alınması talep edilmişti ve BDDK da buna dair gereken aksiyonu aldı.

BDDK’nın temassız işlem limitini 1.500 TL’ye yükseltmesinin ardından bu yapılan değişikliğin ne zamandan itibaren uygulanmaya başlanacağı da merak ediliyor. BDDK’nın verdiği bilgilere göre yapılan limit değişikliği hemen devreye girmeyecek. 1.500 TL’lik temassız ödeme limiti 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Öte yandan Türkiye’de temassız ödeme limiti 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 750 TL olarak uygulanıyordu.