Bankalardan faiz indirimi! 75.000 TL ihtiyaç kredisinin taksiti değişti!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler için bankalar kredi maliyetlerini değiştirdiler. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksitleri yeniden hesaplandı.
Bankalardan faiz indirimi! 75.000 TL ihtiyaç kredisinin taksiti değişti!

Nakit sıkışıklığı sorunu yaşayanlar çareyi bankalardan ihtiyaç kredisi çekmekte buluyorlar. Bankaların yollarını aşındıranlar kendilerine en uygun maliyeti sunan banka ile çalışmayı tercih ediyorlar. Bunun için de ihtiyaç kredisi kampanyaları ile bu kredilerin maliyetlerinde yapılan değişiklikler yakından takip ediliyor. Banka banka maliyetleri araştıranlar akıllarına yatan banka ile çalışıyorlar. Bundan dolayı ihtiyaç kredisi maliyetlerinde yapılan son değişiklikler oldukça önemli bir yere sahip.

İHTİYAÇ KREDİSİNİN KURALLARI NELER?

Bankalar ihtiyaç kredilerini belirli kurallar silsilesi eşliğinde veriyorlar. Bu kuralların bazıları genel kurallar oluyor ve tüm bankalar zorunlu olarak uyguluyorlar. Bazı kurallar ise özel oldukları için bankadan bankaya değişiyor.

İhtiyaç kredilerine uygulanan azami vade süreleri genel kural olduğu için tüm bankalar uymak zorundalar. BDDK'nın belirlediği bu süreler için istisnai uygulama dahi yapılamıyor. Bu çerçevede 50.000 TL'ye kadar olan ihtiyaç kredileri 36 aya kadar, 50.000 TL ile 100.000 TL arası ihtiyaç kredileri 24 aya kadar, 100.000 TL üzeri ihtiyaç kredileri 12 aya kadar vade ile verilebiliyor.

İhtiyaç kredilerine uygulanacak olan faizler ise bankaların kredi politikalarına göre belirleniyor. Bu faizler belirlenirken bankalar farklı parametrelerin göz önünde bulunduruyorlar. Bankanın verdiği kredi tutarlarını toplamı, mali yapısı, topladığı mevduat toplamı ve daha bir süre veri dikkate alınır ihtiyaç kredisi faizi belirleniyor. Bundan dolayı bankalar arasında ihtiyaç kredisinde maliyet farkları ortaya çıkabiliyor.

Bankalar ihtiyaç kredisinde esnek ödeme konusunda da farklı uygulamalar yapıyorlar. Vakıfbank 3 ay taksit ertelemeli olarak ihtiyaç kredisi kullandırırken diğer bankaların çoğunda bu imkan bulunmuyor. Her banka müşterilere farklı bir esnek ödeme imkanı sunabiliyor.

VAKIFBANK 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank.jpg

Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 5,44 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisinin taksiti bu bankada 6.580 TL olarak hesaplanıyor.

İŞ BANKASI 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası aylık yüzde 4,61 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi veriyor. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisinin aylık taksiti bu bankada 5.972 TL olarak hesaplanıyor.

ING BANK 75.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ing.jpg

ING Bank'ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 4,44 olarak açıklandı. 24 ay vadeli 75.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler bu bankaya 5.851 TL taksit ödemesi yapıyorlar.