Akaryakıt fiyatlarına devlet müdahalesi geldi! Motorin ve benzin fiyatlarında son dakika kararı

Akaryakıt fiyatlarının dalgalı bir seyirde olması sonucunda devletten son dakika müdahale kararı geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın detaylarına göre akaryakıt fiyatları sabitlenecek. Motorin ve benzin için alınan kararın detayları haberimizde
Akaryakıt fiyatlarına devlet müdahalesi geldi! Motorin ve benzin fiyatlarında son dakika kararı

Akaryakıt fiyatları için yeni kararlar peş peşe geldi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararın detaylarına göre artık tek fiyat dönemi başlıyor. Kararın 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı aktarılırken, detaylar da belli oldu.

EPDK, akaryakıt fiyatları için düğmeye bastı. Yeni kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı duyuruldu. Peki, akaryakıt fiyatlarında nasıl bir değişiklik oldu, sürücüler bu durumdan nasıl etkilenecek?

AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞİYOR

Akaryakıt istasyonlarında fiyatlar il il farklılık gösterebiliyordu. Ancak bu durum artık değişiyor. Aktarılan son habere göre akaryakıt istasyonlarından yapılan satışlarda aynı tür yakıtlar için fiyat farkı uygulaması 15 Mayıs’tan itibaren kaldırılıyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığı öğrenildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun aldığı karara ilişkin detaylar, “8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı” Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karar kapsamında farklılaşmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulaması kaldırıldı.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni'nde yer alan "Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir." ibaresi ile birlikte, Karar'ın Ek-1'inde yer alan Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu'ndan "DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt) olarak kullanılacak mı?(3) : Evet/Hayır" ibaresi ile aynı Formun altında bulunan "(3) Kuruma 'Diğer' olarak bildirimi yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağına ilişkin bilgi" ifadesi de yürürlükten kaldırıldı.

TEK FİYAT UYGULAMASI GELİYOR

Akaryakıt fiyatlarında yapılan bu değişikliğin 15 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacağı açıklandı. Buna göre dağıtıcı lisansı olanların farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edeceği fakat akaryakıt istasyonlarında aynı akaryakıt için artık tek fiyat uygulamasının geçerli olacağı belirtildi.