741.000 TL parası olan acele etsin! Renault Megane Sedan için özel satış!

Sıfır kilometre otomobiller için en ucuz fiyatlar araştırılırken Renault Megane Sedan için 741.000 TL’lik fiyat açıklandı. Çok satan otomobil Renault Megane Sedan 741.000 TL’ye nasıl satılıyor?
741.000 TL parası olan acele etsin! Renault Megane Sedan için özel satış!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil piyasasında yeni zamlara dair hesaplamalar başlarken bu zamların birkaç gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Bu zamlı fiyatlar açıklanmadan ise firmalar Nisan ayı fiyat listelerinden satışlara devam edecekler. Bundan dolayı sıfır kilometre otomobil satın alacak olan kişiler fiyat araştırmalarını sürdürürken en ucuz fiyatları sorguluyorlar. Renault Megane Sedan için açıklanan 741.000 TL tutarındaki fiyat ise herkesi heyecanlandırdı.

ÖTV’SİZ SATIŞLARDA FİYATLAR DÜŞÜYOR

Sıfır kilometre otomobillerin maliyet kalemleri dikkate alındığında en yüksek maliyetlerden birisinin de ÖTV olduğu görülüyor. Otomobilden alınan ÖTV devletin en önemli vergi gelirlerinin başında geliyor. Bundan dolayı devlet bu imkandan kolay kolay vazgeçmiyor. Ancak özel durumu olan vatandaşların sıfır kilometre otomobil satın almaları durumunda devlet destek olmak adına ÖTV muafiyeti sağlıyor.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alabilmek için çok katı kurallar uygulanıyor ve bu kuralların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor. ÖTV’den muaf olunabilmesi için yüzde 90 ve üzerinde engelli olunması şartı isteniyor. Bu durumu bir sağlık raporu ile belgeleyebilenler otomobil satın alırken ÖTV’den muaf oluyorlar. ÖTV devreden çıkınca sıfır kilometre otomobillerin fiyatları hemen hemen yarı yarıya düşüyor.

Sıfır kilometre otomobiller ÖTV muafiyeti ile satın alındığında bilinmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Öncelikle her bir vatandaş bu hakkı 5 yılda bir kullanabilir. İstisnai durum olan aracın kazaya karışıp pert olması dışında o vatandaş 5 yıl boyunca ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alma imkanına sahip oluyor. Ayrıca satın alınan bu otomobiller ticaret malzemesi de yapılamıyorlar. 5 yıl boyunca bu araçlar eğer satılırsa devlet muaf olunan ÖTV’yi tahsil ediyor ve bundan bir kazanç sağlanamıyor. Bundan dolayı da bu araçları kimse 5 yıllık yasal süre dolmadan satmak istemiyor.

RENAULT MEGANE SEDAN FİYATI NE KADAR OLUYOR?

Renault firmasının en önemli otomobil modelleri arasında bulunan Renault Megane Sedan çok satan araçlar arasında yer alıyor. Şu anda liste fiyatına göre Renault Megane Sedan fiyatları 1.182.000 TL’den başlıyor. ÖTV muafiyeti hakkı olan kişiler bu aracı 741.000 TL ödeme yaparak satın alabiliyorlar. ÖTV’siz Renault Megane Sedan satın alabilmek için yüzde 50 oranında taşıt kredisi de kullanılabiliyor.

usakgundem.com ÖZEL HABERİDİR!