540 bin TL'ye üst segment sedan! Çinli otomobil devi Türkiye pazarına geliyor peynir ekmek gibi satacak

Bir dönem Türkiye yazarında yer alan ancak sonra geri çekilme kararı alan Çin'li Geely Auto pazara geri dönme kararı aldı. Piyasaya muhteşem dönüş yapacak!
540 bin TL'ye üst segment sedan! Çinli otomobil devi Türkiye pazarına geliyor peynir ekmek gibi satacak

540 bin TL'ye üst segment sedan! Çinli otomobil devi Türkiye pazarına geliyor peynir ekmek gibi satacak - Türkiye'de otomobil piyasasında yaşanan çalkalanma tüm hızı ile devam ederken araç fiyatları cepleri yakmış, alt gelir grubu sonrasında orta gelir grubu da araç sahibi olma hayallerini kaybetmişti.

Sıfır araç fiyatlarında yaşanan yükseliş ikinci el araç piyasasına da sirayet etmiş, bazı modellerde 2.el araç fiyatları sıfır fiyatlarını geride bırakmıştı. Araba sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken düşen araç satış rakamlarına rağmen döviz kurunda yaşanan yükselişin yarattığı baskı ile araç fiyatlarında beklenen gerileme yaşanmamıştı.

ÇİNLİ OTOMOBİL DEVİ GEELY TÜRKİYE PAZARINA DÖNÜŞ KARARI ALDI!

Geely, 2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle faaliyet göstermiş ve sonraki yıllarda Avrupa pazarlarından ve Türkiye'den çekilmişti. Ancak Çin’li Geely, başta Türkiye, İtalya, Polonya gibi ülkeler olmak üzere Avrupa'ya tekrar dönmeyi planlıyor. Türkiye pazarına dönme için niyetlerini yineleyen Geely International’ın Genel Müdürü Michael Song, "Eski dostlarımızı unutmayacağız" ifadelerini kullandı. Geely’nin Avrupa Bölge Stratajileri Bölümü Yetkililerinden Tommy Cheng ise, markanın ülkedeki pazarı yakından takip ettiğini ve yakın gelecekte giriş kararını açıklayacağını ifade etti.

Çin’li Geely Auto tarafından henüz Türkiye pazarı için geri dönüş fiyatı açıklamadığı ancak yaklaşık fiyatlar dikkate alındığında orta segment araçlar için 540 bin TL civarı bir rakamın ortaya çıkabileceği ifade edildi. Geely Türkiye'de satışta olduğu dönemde yoğun ilgi görmüş ve fiyat - performans karşılaştırması ile dikkat çekmişti. Otomobilin Türkiye pazarına dönüşü ile rekabetin artacağı ve bunun diğer markalarda da baskı yaratarak indirime neden olabileceği ifade edildi.