3.729 TL aylık devlet desteği! Bakanlık ödemelere başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar çerçevesinde vatandaşlara nakit destekler vermeyi sürdürüyor. Bakanlık başvuran vatandaşlara aylık 3.729 TL ödeme yapıyor.
3.729 TL aylık devlet desteği! Bakanlık ödemelere başladı!

Türkiye’de sosyal yardım alanında çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Ekonomik göstergelerde bozulmalardan vatandaşlar oldukça olumsuz şekilde etkileniyorlar. Bu çerçevede de sosyal yardım alabilecek durumda olan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu sosyal yardım ödemelerine dair bütçe de artıyor. Devlet çok daha fazla vatandaşına çok daha fazla nakit destek imkanı sağlıyor.

YAŞLI MAAŞI BAĞLANIYOR!

İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakit destek sağlayan Aile Bakanlığı’nın bu sosyal yardım programlarında birisi de yaşlı aylığı olarak açıklandı. Bu çerçevede yaşlı olarak tabir edilebilen vatandaşlara belirli kurallar dahilinde nakit destek ödemeleri yapılıyor. Bu nakit destekleri kimlerin ve ne şekilde alabileceğini Aile Bakanlığı açıkladı. Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvuru yapmaları durumunda ödemeleri almaya hak kazanıyorlar.

ŞARTLARI NELER?

Yaşlı aylığı alabilmek için istenen şartlar açıklandı. Bu şartları adım adım bir sistemde uygulayan bakanlık sosyal yardım ödemesine ona göre karar veriyor. Öncelikle yaşlı aylığı alacak kişinin 65 yaş üstü olması gerekiyor. Bu koşul sağlanıyorsa o zaman ihtiyaç sahipliğine bakılıyor. Bunun için de kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor. Bir sonraki adım ise gelir şartı oluyor.

Yaşlı aylığı için gelir şartı biraz farklı uygulanıyor. Normalde hane için toplam gelirin kişi başına bölünmesi durumunda ortaya çıkan rakamın 5.667 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Ancak yaşlı aylığında gelir şartı bu şekilde hesaplanmıyor. Yaşlı aylığı için başvuran kişi ile onun eşinin gelirleri dikkate alınıyor. Aynı hanede yaşayan başkaları varsa onlar hesaba katılmıyorlar. Yaşlı kişilerin çocuklarının da yanlarında kalabilecekleri düşünüldüğünde bu şekilde onlara bir avantaj sağlanmış oluyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Yaşlı aylığı ile bu sosyal yardımı alma hakkına sahip olanlara ne kadar ödeme yapıldığı da merak konusu oluyor. Bakanlık açıklamasına göre yaşlı aylığı 3.504 TL olarak ödeniyor. Temmuz ayına kadar da bu tutarda ödeme yapılmaya devam edilecek. Temmuz ayında memur maaş zammına göre yeni bir hesaplama yapılıp o oranda zam uygulanarak yeni rakam belirlenecek.

Ayrıca yaşlı aylığı alan kişiler ihtiyaç sahibi olduğu için Aile bakanlığı bu kişilere elektrik tüketim desteği de veriyor. Başvuru gerektirmeyen bu destek de aylık 225 TL’ye kadar olabiliyor. Yaşlı aylığı ile hesaplandığında toplam yapılan ödeme böylece 3.729 TL’ye yükseliyor.