3.616 TL devlet desteği açıklandı! Başvuru yapanlara nakit ödeme!

İhtiyaç sahipleri için devletin sosyal yardım imkanlarının seferber edildiği bildirildi. Vatandaşlara başvuru yapmaları halinde her ay 3.616 TL ödeme yapıldığı açıklandı.
3.616 TL devlet desteği açıklandı! Başvuru yapanlara nakit ödeme!

Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelerden dar gelirliler çok şiddetli bir şekilde olumsuz etkileniyorlar. Özellikle de gelirleri oldukça düşük olan ve bir sosyal güvenceleri olmayan vatandaşlar büyük bir geçim krizi yaşıyorlar. Bu yaşanan krizin sosyal barışı hedef almaması için ise devlet sosyal yardımları devreye sokuyor. Bu şekilde bu vatandaşların bütçelerine bazı koşullarla küçük de olsa katkı sağlanıyor. Bu sosyal yardımlara dair tüm süreçler ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetiliyor.

ÇOK SAYIDA SOSYAL YARDIM PROGRAMI VAR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik çok fazla sayıda sosyal yardım programı uygulanıyor. Bu programların her birinde farklı vatandaş grupları hedefleniyor. Sosyal yardımların büyük çoğunluğu ihtiyaç sahiplerine verilirken dezavantajlı gruplar bu desteklerden daha fazla yararlanıyorlar. Engelliler, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar için özel sosyal yardım programları uygulanarak bu kişilere devlet düzenli olarak nakit desteği sağlıyor.

YAŞLILARA AYLIK VERİLİYOR!

Aile Bakanlığı’nın çokça faydalanılan sosyal yardım programlarından birisi de Yaşlı Aylığı oluyor. Bu imkan ile beraber yaşlı vatandaşların yaşadıkları ekonomik sorunların kısmen çözülebilmesi için destek olunuyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için vatandaşlardan bazı şartları karşılamaları da isteniyor. Bu çerçevede de bu şartlar en çok sorgulanan konular arasında yer alıyorlar.

Yaşlı Aylığı sosyal yardımını alabilmek için vatandaşlardan öncelikle 65 yaşın üzerinde olmaları isteniyor. Bunun yanında bu vatandaşların herhangi bir sosyal güvenceleri olmadığı gibi gelir şartı bakımından da ihtiyaç sahibi olmaları gerekiyor. Yaşlı kişinin yaşadığı hanede kaç kişi olursa olsun gelir şartı kendisi ve eşi üzerinden hesaplanıyor. Bu şekilde daha fazla vatandaşın Yaşlı Aylığı almaları sağlanıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Yaşlı Aylığı almak için Aile Bakanlığı’na başvuru yapan ve tüm şartları sağladıkları için ödeme almaya hak kazananlara iki farklı aylık ödeme veriliyor. Bu çerçevede vatandaşlara Yaşlı Aylığı olarak aylık 3.504 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemenin yanında Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım alanlara elektrik tüketim desteği de veriliyor. O da yaşlı vatandaş ve eşi düşünüldüğünde iki kişinin yaşadıkları hanelerde 112 TL oluyor. Bu iki ödeme birleştiğinde ise Yaşlı Aylığı alma hakkı olan vatandaşlara aylık olarak 3.616 TL nakit ödeme yapılıyor.